Κολπα για γρηγορο PC στο Μητρωο των Windows

Καλή τεχνολογική εβδομάδα. Φίλοι μας αναρωτιόνται αν υπάρχει τρόπος να κάνουμε το pc μας να ανταποκρίνεται πιο γρήγορα μέσα από τη registry (μητρώο). Η αλήθεια είναι ότι το μητρώο των Windows είναι πολύπλοκο αλλά δείτε τα παρακάτω tricks. Είναι εύκολα και γρήγορα.
Αναρωτηθήκατε αν μπορούμε εύκολα και γρήγορα να ανοίξουμε διάφορες εφαρμογές πιο γρήγορα απ' ότι τώρα και μάλιστα χωρίς τη συνδρομή κάποιου software; Η λύση βρίσκεται στο χάος των Windows που φέρει το όνομα registry (μητρώο στα ελληνικά).
Πάτε κάτω δεξιά στην έναρξη (start) και από εκεί εκτέλεση (run). Στο πλαίσιο που θα ανοίξει πληκτρολογείστε regedit και πατήστε enter. Τώρα ψάξτε να βρείτε το: HKEY_LOCAL_MECHINE\SYSTEM\CurrentConrolSet\Control \Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters. Μετά ψάξτε για το: DWORD KEY : ENABLEPREFETCHERA. Θα δείτε ότι η προκαθορισμένη τιμή είναι το 3. Αλλάξτε την τιμή στο 6. Αν την αλλάξετε στο 1 οι εφαρμογές θα ανοίγουν πιο αργά. Μόλις μεταβάλετε την τιμή κλείστε το παράθυρο του μητρώου (registry) και κάντε επανεκκίνηση τον υπολογιστή σας.
Πολλές φορές περιμένουμε να κλείσει το pc αλλά αυτό αργεί χαρακτηριστικά. Υπάρχει τρόπος μέσα από τη registry να επιταχύνουμε το shutdown. Πάτε κάτω δεξιά στην έναρξη (start) και από εκεί εκτέλεση (run). Στο πλαίσιο που θα ανοίξει πληκτρολογείστε regedit και πατήστε enter. Τώρα ψάξτε να βρείτε το: HKEY_CURRENT_USER\CONTROL PANEL\DESKTOP. Μετά ψάξτε για το: AutoEndTasks Η προκαθορισμένη τιμή είναι το 0. Αλλάξτε την σε 1. Μετά βρείτε στον πίνακα του μητρώου τα: HungAppTimeout και WaitToKillAppTimeout. Οι προκαθορισμένες του τιμές είναι HungAppTimeout 5000 και WaitToKillAppTimeout 20000. Στο HungAppTimeout αλλάξτε την τιμή από 5000 σε 3500 και στο WaitToKillAppTimeout από 20000 σε 2000. Αυτό ήταν. Κλείστε το μητρώο και κάντε επανεκκίνηση τον υπολογιστή σας.
Και ένα τελευταίο trick για να γίνει το pc σας γρηγορότερο. Πάτε κάτω δεξιά στην έναρξη (start) και από εκεί εκτέλεση (run). Στο πλαίσιο που θα ανοίξει πληκτρολογείστε regedit και πατήστε enter. Τώρα ψάξτε να βρείτε το: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SessionManager\Memory Management. Μετά βρείτε στον πίνακα του μητρώου τα: DisablePagingExecutive και LargeSystemCache και αλλάξτε τις προκαθορισμένες τιμές από 0 σε 1. Κλείστε τη registry και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Καλή επιτυχία.

, , , , , , , , ,

8 Post a Comment

με ολο το σεβασμο αλλα οι διευθυνσεις αυτες δεν υπαρχουν στο μητρωο..οι τελικες για να ειμαι πιο ακριβεις..

Συγγνώμη αλλά εγώ το έφτιαξα τώρα ας ελπίζω ότι θΑ δουλέψουν.!

Ευχαριστώ φιλος!

Ευχαριστώ φιλος!

καλημερα μπροστα στον mozilla μου
εχει κοληση μια σελιδα και δεν βγενει http://www.sweet-page.com
πως μπορω να την βγαλω ευχαριστω

καλημερα στον mozilla μου εχει κοληση μια σελιδα πως μπωρο να την βγαλωhttp://www.sweet-page.com
ευχαριστω

https://www.youtube.com/watch?v=0as6zKgjv-E
ακολουθα φιλε την ιδια διαδικασια για να βγαλεις την σελιδα απο το φαιρφοχ...

δεν ξερω για τα αλλα,αλλα στον ιντερνετ εξπλορερ κανεις δεξι κλικ πανω στον εχπλορερ στην επιφανια εργασιας και πατας ιδιοτητες.πας ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ..οτι υπαρχει μετα το ram files\internet\explorer-exe''...το διαγραφεις..

Δημοσίευση σχολίου
Related Posts with Thumbnails

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

FACEBOOK

Social Icons

Sample Text

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

New Carousel

Mag Post 2

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Translate

Combined Post

Combined Posts 2