ειδήσεις

Η Ιntel παρουσίασε τον Αtom Z6 (Moorestown)

Η Intel ανακοίνωσε το λανσάρισμα επεξεργαστών Atom για smartphones και tablet pc. Πρόκειται για μια αγορά όπου η Intel, σε αντίθεση με την ηγετική της θέση στην αγορά των επεξεργαστών για υπολογιστές, πρέπει να αντιμετωπίσει σκληρούς ανταγωνιστές. Ο επεξεργαστής Atom Z6, με την κωδική ονομασία Moorestown, θα ανοίξει για την Intel την πόρτα για την αγορά των smartphones σύμφωνα με τον Pankaj Kedia, διευθυντή του Ultra Mobility Group της εταιρείας. Μέχρι σήμερα οι επεξεργαστές Atom επικεντρώνονταν στους υπολογιστές netbooks σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.
"Ο Moorestown επικεντρώνεται στην είσοδο στην αγορά των smartphones αν και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί κατάλληλα και στον τομέα των tablet pc", δηλώνει ο Κedia.
O Μoorestown διαφέρει ουσιωδώς από τους άλλους επεξεργαστές Intel ως προς την κατανάλωση ενέργειας. Σύμφωνα με την εταιρεία μία μπαταρία BlackBerry μπορεί να τεθεί σε κατάσταση αναμονής για 10 μέρες. Ο χρόνος λειτουργίας της μπαταρίας για την πλοήγηση στο διαδίκτυο ή για την παρακολούθηση βίντεο είναι περίπου 5 ώρες, και πάλι σύμφωνα με την εταιρεία, κάτι που φέρνει τις επιδόσεις του επεξεργαστή σε ανταγωνιστικό επίπεδο ακριβών smarthphones. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο στο Cnet.com.

About Freegr network

Από το Blogger.