ειδήσεις

CNET: Έρχεται Nook Color με touchscreen...

Πρόκειται για πληροφορίες που διέρρευσαν προς το CNET από πηγή που ο έγκυρος αρθρογράφος (και) για τα θέματα ηλεκτρονικών αναγνωστών. Σύμφωνα με τη διαρροή αυτή, την Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, η Barnes & Noble, που όντως έχει αναγγείλει μια μεγάλη παρουσίαση για εκείνη την ημέρα, θα παρουσιάσει έναν νέο ηλεκτρονικό αναγνώστη Nook, που θα εξακολουθεί να βασίζεται στο λειτουργικό Android αλλά η οθόνη θα είναι έγχρωμη, θα είναι touchscreen και επίσης η διαγώνια διάστασή της θα είναι 7 ίντσες. Θα ονομάζεται Nook Color και η τιμή θα είναι στα $249 (€180 περίπου). Το Nook Color με το Android "δε θα λειτουργεί όπως το iPad", κάτι που σημαίνει ότι μάλλον δε θα είναι δυνατή η εγκατάσταση εφαρμογών Android και ότι θα πρόκειται για ηλεκτρονικό αναγνώστη και όχι tablet PC.
Το Nook Color δε θα αντικαταστήσει το ασπρόμαυρο Nook των 6 ιντσών, για το οποίο έχει ανακοινωθεί αναβάθμιση του firmware, αλλά οι δύο συσκευές θα λειτουργούν συμπληρωματικά. Σκοπός της Barnes & Noble είναι "να κάνει ένα βήμα μπροστά, αντί να κυνηγάει το Amazon".
Το μεγάλο ερώτημα είναι ποια θα είναι η έγχρωμη οθόνη που θα χρησιμοποιηθεί. Θα είναι στην πραγματικότητα ο πρώτος e-reader μαζικής, εμπορικής κυκλοφορίας με έγχρωμη οθόνη. Υπάρχουν διάφορες πιθανότητες στο τραπέζι, όπως οι οθόνες Mirasol της Qualcomm, αλλά σύμφωνα με τις ως τώρα ανακοινώσεις οι Mirasol θα κυκλοφορούσαν το πρώτο εξάμηνο του 2011, όχι νωρίτερα. Όπως διαβάζω εγώ το ρεπορτάζ πάντως, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο το Nook Color να μη χρησιμοποιεί οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού, αλλά οθόνη LCD.
Update: Σύμφωνα με το Engadget, η Barnes & Noble έχει κατοχυρώσει από το Μάρτιο το domain naime nookcolor.com, κάτι που επιβεβαιώνει ότι όντως ετοιμάζει συσκευή με αυτό το όνομα. Αντίστοιχη τακτική, είχε ακολουθηθεί με την αγορά του nookwifi.com όταν ετοιμαζόταν η συσκευή.

About Freegr network

Από το Blogger.