ειδήσεις

H IBM κατασκευάζει Carbon Nanotube chips

Η IBM μας έχει συνηθίσει να οδηγεί τις τεχνολογικές εξελίξεις. Αυτή την φορά, στα εργαστήρια της κατασκευάστηκε ένα transistor τεχνολογίας carbon nanotube με κλίμακα ολοκλήρωσης 9nm. Μέχρι τώρα τα transistor κατασκευάζονται με πυρίτιο μέχρι και τα 22nm ενώ αυτή η τεχνολογία έχει όριο τα 10nm.
Οι ερευνητές της IBM κάνουν πειράματα στο εργαστήριο ώστε να βγάλουν συμπεράσματα για την απόδοση των τρανζίστορ νανοσωλήνων άνθρακα μέχρι την στιγμή που ξεκινήσουν διαδικασίες παραγωγής. Αν τελικά υπάρξει εξέλιξη σε αυτή την τεχνολογία θα έχουμε μικρότερα τρανζίστορ με περισσότερη υπολογιστική ισχύ.
Οι νανοσωλήνες άνθρακα είναι κατασκευές από συνδεδεμένα άτομα άνθρακα σε σχήμα κούφιου κυλινδρικού σωλήνα. Η παραγωγή νανοσωλήνων άνθρακα σε μεγάλη κλίμακα είναι μια τεχνική πρόκληση για την ανάπτυξη υπολογιστών. Αξιοσέβαστοι ερευνητές του χώρου πιστεύουν πολύ σε αυτή την τεχνολογία.
Ανάμεσα τους οι καθηγητές John Rogers και Aaron Franklin που έχουν γράψει ότι αν τα nanotubes μικρύνουν αρκετά θα αντικαταστήσουν εύκολα τα transistors πυριτίου. myplaisio

About Freegr network

Από το Blogger.