ειδήσεις

ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΣΤΗ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΓΙΑ ΑΛΛΑ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΤΙ ΗΘΕΛΕ;

Τις ημέρες που ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν στην Κίνα και κοιτούσε αποσβολωμένος τα τεχνολογικά επιτεύγματα των Κινέζων και χαρακτήριζε τη χώρα «στην πρωτοπορία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καθώς διαθέτει τόσο τις σπάνιες πρώτες ύλες (σημ: τον ήλιο και τον αέρα, δηλαδή;) αλλά και την επιστημονική τεχνογνωσία για την ανάπτυξή τους», στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνταν το «NANOTECHNOLOGY 2016».
 Το 13ο Διεθνές Συνέδριο για τις Νανοεπιστήμες και τη Νανοτεχνολογία. Πρόκειται για ένα πολυγεγονός, που έχει βάλει και διατηρεί τη Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο πρωτοποριακών επιστημονικών εξελίξεων. Ελπίζουμε, τουλάχιστον, η υφυπουργός αρμόδια για τη Βιομηχανία, Θεοδώρα Τζάκρη, να του μεταφέρει το σύντομο διάλογο που είχε με εκπρόσωπο ιαπωνικού κολοσσού, τον οποίον ρώτησε τι τον έφερε στη Θεσσαλονίκη, πέρα από τον ήλιο και τη θάλασσα: «Ήρθαμε για να μεταφέρουμε τεχνολογία και συνεργασία από την Ελλάδα στις δικές μας επιχειρήσεις», ήταν η απάντησή του.
Χίλιοι επιστήμονες από 450 φορείς (εταιρίες καινοτομίας, ιδρύματα και Πανεπιστήμια από όλον τον κόσμο) συναντήθηκαν στο NANOTECHNOLOGY 2015. Πραγματοποιήθηκαν 200 συναντήσεις μεταξύ ερευνητών και επιχειρήσεων, 35 εκθέτες εξέθεσαν προϊόντα νανοτεχνολογίας, έγιναν 750 παρουσιάσεις ερευνητικών εργασιών, 13 εργαστήρια για εξειδικευμένα επιστημονικά θέματα, 6 παράλληλες δράσεις και 4 τμήματα θερινού σχολείου Νανοτεχνολογίας και Νανοεπιστημών. Μόνο από την Κορέα, ήρθαν 120 άτομα, από 28 ερευνητικά ιδρύματα. Επίσης, στη διοργάνωση φιλοξενήθηκε το φόρουμ συνεργασίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ιαπωνίας.
Ο καθηγητής Στέλιος Λογοθετίδης δείχνει στη Θεοδώρα Τζάκρη την ελληνική καινοτομία και ντόπια πατέντα στα φωτοβολταϊκά συστήματα, ό,τι πιο σύγχρονο τεχνολογικά υπάρχει σήμερα Όχι, δεν είναι επιστημονική φαντασία αυτά που περιγράφω. Είναι η κατάσταση που έχει δημιουργήσει ο Στέλιος Λογοθετίδης, καθηγητής στο Φυσικό του ΑΠΘ, ένας από τους ανθρώπους – σημεία αναφοράς για τη Νανοτεχνολογία σε παγκόσμιο επίπεδο. Εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1989, το 1991 ίδρυσε το Εργαστήρι Νανοτεχνολογίας και το έχει φέρει, σήμερα, στην πρώτη τριάδα παγκοσμίως στα οργανικά ηλεκτρονικά

About Freegr network

Από το Blogger.