freegr

Chrome 87: Διαθέσιμος με τις μεγαλύτερες βελτιώσεις στην απόδοση


 Διαθέσιμη η τελευταία έκδοση του Chrome browser για το 2020, με τη Google να κλείνει τη χρονιά με το Chrome 87 που πιθανότατα έχει ήδη κάνει την εμφάνιση του στους υπολογιστές σας. Η νέα έκδοση χαρακτηρίζεται από την εταιρεία ως “η μεγαλύτερη αναβάθμιση στο θέμα της απόδοσης εδώ και πολλά χρόνια”, διότι έχουν γίνει πολύ σημαντικές αλλαγές και βελτιστοποιήσεις στον κώδικα.

chrome-87-tab-search.jpg

Όπως αναφέρει στη σχετική ανάρτηση του ο Matt Waddell, επικεφαλής του τμήματος Chrome, η πρώτη μεγάλη αλλαγή αφορά τη συμπεριφορά των καρτελών στον Chrome 87. Ο web browser δίνει πλέον τη μεγαλύτερη προτεραιότητα στην κατανομή των πόρων του συστήματος στην ανοικτή καρτέλα που έχει ο χρήστης (έναντι των άλλων που βρίσκονται στο background) με αποτέλεσμα να μειώνεται η συνολική χρήση της CPU κατά 5 φορές, ενώ παράλληλα μειώνεται και η ενεργειακή κατανάλωση για όφελος έως και 75 λεπτά στην αυτονομία του laptop. Αυτή η προτεραιότητα δεν επηρεάζει οτιδήποτε άλλο μπορεί να λειτουργεί στο background, όπως για παράδειγμα να παίζει μουσική από κάποια καρτέλα με ανοιχτό το YouTube ή να δέχεσαι ειδοποιήσεις από το Gmail.

Ακόμη, ο Chrome 87 ανοίγει 25% πιο γρήγορα από τις προηγούμενες εκδόσεις και οι ιστοσελίδες φορτώνουν ελαφρώς πιο γρήγορα (7% βελτίωση), παρά το γεγονός ότι καταναλώνει λιγότερη μνήμη RAM και λιγότερη ενέργεια.

Πολύ σημαντική η προσθήκη της αναζήτησης στις καρτέλες, κάτι που θα βρουν ιδιαίτερα χρήσιμο όσοι συνηθίζουν να έχουν ανοιχτά πολλά tabs. Πολύ σύντομα θα μπορείς να δεις μια λίστα με τις καρτέλες που έχεις ανοίξει, ανεξάρτητα εάν βρίσκονται σε διαφορετικά παράθυρα, και να πραγματοποιήσεις αναζήτησή για να βρεις αυτή που χρειάζεσαι. Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι διαθέσιμη για την ώρα στα Chromebooks και αναμένεται πολύ σύντομα στη desktop έκδοση του Chrome 87.

About Freegr network

Από το Blogger.