freegr

Εικονικοί προσωπικοί βοηθοί A.I. στη νέα πλατφόρμα της «metaverse»


 Τι θα γινόταν  ο « μάγειρας Max »,η « εκδότρια Lily » ή ο« προπονητής Victor » γίνονταν οι επόμενες επαφές σας στο WhatsApp… ακόμα κι αν δεν υπάρχουν πραγματικά; Ο όμιλος Meta αποκάλυψε την Τετάρτη κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Meta Connect μια σειρά εικονικών βοηθών με ισχυρή προσωπικότητα με τους οποίους οι χρήστες του Διαδικτύου θα μπορούν να συνομιλούν και να ζητούν συμβουλές για την καθημερινή τους ζωή.

Συνδυάζοντας τα όρια μεταξύ πραγματικού και εικονικού, η Καλιφορνέζικη ομάδα ζήτησε από διασημότητες να δανείσουν τα χαρακτηριστικά τους σε αυτές τις τεχνητές νοημοσύνες. Στο παιχνίδι συμμετείχαν η Naomi Osaka, η Paris Hilton, ο Snoop Dog, η Kendall Jenner και οι Αμερικανοί δημιουργοί περιεχομένου MrBeast και Charli D’Amelio. Το 2024, τα ρομπότ τους θα έχουν φωνή.

Αυτή η σειρά «chatbots» (ρομπότ συνομιλίας) είναι η πρώτη επίδειξη των δυνατοτήτων του AI Studio, μιας πλατφόρμας που σύντομα θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν τους δικούς τους εικονικούς βοηθούς, οι οποίοι θα εργάζονται στις υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων του ομίλου. «Δεν πιστεύω ότι στο μέλλον θα υπάρχει μόνο μια μεγάλη κεντρική τεχνητή νοημοσύνη. Αντίθετα, θα αλληλεπιδράσουμε με μια σειρά AI για συγκεκριμένες χρήσεις», εξήγησε στη σκηνή ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg.

Μια προσεκτική ανάπτυξη

Το Meta υποδεικνύει ότι το πρώτο εξάμηνο του 2024, οι influencers θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτές τις τεχνητές νοημοσύνες για να αλληλεπιδρούν με τους θαυμαστές τους. Και στο μέλλον, οι επιχειρήσεις που είναι παρούσες στο Instagram θα μπορούν να το χρησιμοποιούν για να αυτοματοποιήσουν εν μέρει την εξυπηρέτηση πελατών τους.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ωστόσο, έδειξε μεγάλη προσοχή. Αυτή η τελευταία επιλογή βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής δοκιμής με μια χούφτα επωνύμους και δεν θα είναι ανοιχτή σε όλους τους επαγγελματίες πελάτες της Meta σύντομα.

«Η ασφάλεια αυτών των AI είναι μια κρίσιμη πτυχή», τόνισε, εξηγώντας ότι αυτά τα chatbot δεν πρέπει να βλάψουν την εικόνα μιας εταιρείας λέγοντας ανοησίες. «Θα κυκλοφορήσουμε αυτά τα προϊόντα πολύ πιο αργά από ό,τι συνήθως και θα βεβαιωθούμε ότι είναι ωφέλιμα. Παραμένω όμως αισιόδοξος και είμαι σίγουρος ότι θα δούμε να εμφανίζονται απίστευτες νέες περιπτώσεις χρήσης. »

Ωστόσο, ο όμιλος Meta θα βάλει στο διαδίκτυο στο τέλος του έτους, σε έκδοση beta, τον βοηθό του Meta AI, ένα είδος ChatGPT συνδεδεμένο στο διαδίκτυο χάρη σε μια συνεργασία με τη μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft.

Το Meta AI μπορεί να ερωτηθεί κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε συνομιλίας στο Messenger ή στο WhatsApp. Θα μπορεί επίσης να δημιουργεί εικόνες και αυτοκόλλητα κατά παραγγελία χρησιμοποιώντας το μοντέλο EMU (Expressive Media Universe).

Έξυπνα γυαλιά

Το Meta AI θα ενσωματωθεί επίσης στα Ray-Ban Meta Smartglasses, τα νέα συνδεδεμένα γυαλιά του ομίλου που παράγονται σε συνεργασία με τον όμιλο EssilorLuxoticca. Το 2024, αυτά τα έξυπνα γυαλιά θα μπορούν να καταλάβουν τι βλέπει ο χρήστης και να αναγνωρίσουν ένα μνημείο, να μεταφράσουν ένα μενού ή να υποδείξουν πώς να επισκευάσουν μια βρύση που έχει διαρροή. Οι ερωτήσεις, τις οποίες επεξεργάστηκε η Meta AI, θα τεθούν προφορικά.

Αυτά τα συνδεδεμένα Ray-Bans, τα οποία θα σας επιτρέπουν επίσης να κάνετε ζωντανά βίντεο στο Instagram, θα πωλούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 17 Οκτωβρίου από 299 $. «Θέλουμε να προσφέρουμε προσιτά προϊόντα. Αυτό είναι τόσο σημαντικό για εμάς όσο το να είμαστε στην αιχμή της τεχνολογίας», δήλωσε ο Mark Zuckerberg.

Ένα σετ μικροφώνου-ακουστικού μικτής πραγματικότητας χαμηλού κόστους

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Meta επανέλαβε το ίδιο μήνυμα κατά την παρουσίαση των ακουστικών μικτής πραγματικότητας Meta Quest 3, που θα κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 10 Οκτωβρίου για 499 $.

Μια τιμή που δεν θα μπορούσε να είναι πιο μακριά από τα 3.500 δολάρια του Vision Pro της Apple, που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2024… «Αυτές οι τεχνολογίες πρέπει να είναι προσβάσιμες σε όλους», διακήρυξε στη σκηνή.

Το Meta Quest 3 είναι το πρώτο αυτόνομο ακουστικό μικτής πραγματικότητας του γκρουπ, «χωρίς καλώδια ή εξωτερικές μπαταρίες». Οι χρήστες θα δουν τόσο τον πραγματικό κόσμο (το σαλόνι τους, το γραφείο τους κ.λπ.) όσο και εικονικά στοιχεία όπως ένα βιντεοπαιχνίδι. Θα είναι επίσης διαθέσιμα εργαλεία για επαγγελματίες.

Για τον Mark Zuckerberg, αυτές οι τρεις ανακοινώσεις προοιωνίζουν τη σύγκλιση μεταξύ της μικτής πραγματικότητας, των συνδεδεμένων γυαλιών και της τεχνητής νοημοσύνης. Η λέξη «metaverse», προσφιλής στον ιδρυτή του Facebook και για την οποία ο όμιλος επενδύει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, έχει ειπωθεί πολλές φορές.

Με πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

About Freegr network

Από το Blogger.