ειδήσεις

Ίδρυση φορέα με τη συμμετοχή των AMD, ARM και Texas Instruments

Πέντε κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας παγκοσμίως ανακοινώνουν από κοινού τη σύσταση του Ιδρύματος Συστήματος Ετερογενούς Αρχιτεκτονικής (Heterogeneous System Architecture (HSA) Foundation) από το βήμα του AMD Fusion Developer Summit (AFDS) που πραγματοποιείται από τις 11 έως τις 14 Ιουνίου, 2012, στο Bellevue των Η.Π.Α.
Το HSA Foundation αποτελεί μία μη-κερδοσκοπική κοινοπραξία που συστάθηκε για να καθορίσει και προωθήσει μία ανοικτή, βασισμένη σε πρότυπα, προσέγγιση της ετερογενούς υπολογιστικής που θα παρέχει κοινές προδιαγραφές στον τομέα του hardware και ένα ενιαίο οικοσύστημα τεχνολογιών, ώστε να διευκολύνει τους προγραμματιστές λογισμικού να αναπτύξουν καινοτόμες εφαρμογές, εκμεταλλευόμενοι πλήρως τα πλεονεκτήματα των σύγχρονων επεξεργαστών.
Οι AMD, ARM, Imagination Technologies, MediaTek Inc. και Texas Instruments αποτελούν τα αρχικά ιδρυτικά μέλη του HSA Foundation. Οι εν λόγω εταιρείες θα συνεργαστούν για να προωθήσουν ενιαίες προδιαγραφές αρχιτεκτονικής και την απλούστευση του μοντέλου προγραμματισμού, ώστε οι προγραμματιστές λογισμικού να επωφεληθούν από τις ανεπτυγμένες δυνατότητες των κεντρικών μονάδων επεξεργασίας (CPU) και μονάδων επεξεργασίας γραφικών (GPUs) και να ξεκλειδώσουν την απόδοση και την ενεργειακή αποδοτικότητα των παράλληλων υπολογιστικών μηχανών που συναντώνται στους ετερογενείς επεξεργαστές.
Με την τυποποίηση του ετερογενούς μοντέλου προγραμματισμού, οι προγραμματιστές μπορούν πιο εύκολα και αποτελεσματικά από άποψη κόστους να αναπτύξουν νέο λογισμικό σχεδιασμένο για να επωφελείται από τη σύγχρονη αγορά επεξεργαστών (ετερογενείς επεξεργαστές $55,5B, γνωστοί ως "υβριδικοί"). Το HSA Foundation θα συμβάλει στη νέα εποχή του καινοτόμου λογισμικού, προσφέροντας στο χρήστη αξεπέραστη εμπειρία χρήσης υπολογιστή έως και βελτιωμένη cloud-based διαχείριση δεδομένων, streaming και ασφάλεια.

About Freegr network

Από το Blogger.