ειδήσεις

Από τις 20 Σεπτεμβρίου στις αγορές το νέο iPhone 5S

H Apple ανακοίνωσε όπως αναμενόταν στην προγραμματισμένη εκδήλωσή της το νέο iPhone 5S, αλλά και το iPhone 5C, το οποίο έχει κόστος μόλις 99 δολάρια και απευθύνεται κυρίως στις αναπτυσσόμενες αγορές. Το iPhone 5S θα διατίθεται πλέον σε τρία χρώματα, ασημί, χρυσαφί και "space gray", όπως και με τρεις επιλογές αποθηκευτικού χώρου, 16, 32, και 64GB. Η διάθεσή του στα καταστήματα θα ξεκινήσει από τις 20 Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιαπωνία, τη Σιγκαπούρη και για πρώτη φορά κατά το λανσάρισμα iPhone στην Κίνα.
Για την Ελλάδα δεν είναι ακόμη γνωστός ο χρόνος λανσαρίσματος, οι πληροφορίες μας πάντως αναφέρουν πως τουλάχιστον η Vodafone θα φέρει το iPhone 5S στη χώρα μας, νωρίτερα από την επίσημη διάθεσή του, ίσως και εντός του Οκτωβρίου. Το 5S έχει τον νέο επεξεργαστή της Apple A7, το πρώτο 64-bit τσιπ που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε κινητό, όπως σημείωσαν από την εταιρεία. Ο A7 είναι έως και δύο φορές ταχύτερος από τον επεξεργαστή τού iPhone 5 και 40 φορές ταχύτερος από αυτόν του πρώτου iPhone.
Ο νέος επεξεργαστής περιλαμβάνει τον συνεπεξεργαστή M7, ο οποίος ελέγχει μια σειρά από αισθητήρες κίνησης και τα δεδομένα τους, όπως το επιταχυνσιόμετρο, το γυροσκόπιο και την πυξίδα, χωρίς να απασχολεί τον Α7. Όσον αφορά στη μπαταρία, από την Αpple ανέφεραν διάρκεια έως 10 ωρών ομιλίας, 10 ώρες browsing σε δίκτυα LTE, 10 ώρες αναπαραγωγής βίντεο, 40 αναπαραγωγής μουσικής και 250 ώρες αναμονής. Η κάμερά του έχει ανάλυση 8 Megapixel αλλά μεγαλύτερα pixel (1,5 microns) κάτι που σημαίνει καλύτερες φωτογραφίες, όπως σημείωσαν από την εταιρεία. Ενσωματώνεται όμως νέο φλας με διπλό LED καθώς και αυτόματο σύστημα σταθεροποίησης, burst mode, slow motion και πανόραμα 28 Μegapixel.

About Freegr network

Από το Blogger.