ειδήσεις

H Oracle παρουσιάζει τις εξελίξεις και τις προοπτικές για την πλατφόρμα της Java

Στη διάρκεια της κεντρικής παρουσίασης περί στρατηγικής στο JavaOne 2013, στο Σαν Φρανσίσκο, οι επικεφαλής των ομάδων ανάπτυξης της Oracle Java παρουσίασαν συνοπτικά τα σχέδια για το μέλλον της πλατφόρμας Java και παρουσίασαν τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές καινοτομίες της Java, συμπεριλαμβανομένης της διάθεσης του Project Avatar ως τεχνολογία ανοικτού κώδικα. Τα κύρια σημεία της παρουσίασης καλύπτουν αρκετούς τομείς-κλειδιά της τεχνολογίας Java: Java Platform, Standard Edition (Java SE) 
-Η εργασία για την Java SE 8 Specification και την επίσημη υλοποίηση αναφοράς, JDK 8 συνεχίζεται βάσει του προγραμματισμού, με αναμενόμενη ημερομηνία διάθεσης το Μάρτιο του 2014. -Τα χαρακτηριστικά του JDK 8 έχουν ολοκληρωθεί από το build 94, που προωθήθηκε στις 13 Ιουνίου 2013 και builds της έκδοσης προεπισκόπησης του JDK 8 είναι τώρα διαθέσιμα.
-Τα κύρια χαρακτηριστικά της Java SE 8 και του JDK 8 είναι τα Project Lambda (JSR 335), το Nashorn JavaScript Engine, ένα νέο API ημερομηνίας και ώρας (JSR 310), ένα σύνολο από Compact Profiles και η κατάργηση του "permanent generation" από το HotSpot Java Virtual Machine (JVM).
-Οι Freescale, Linaro και Square εντάχθηκαν πρόσφατα στην Κοινότητα OpenJDK, που συνεχίζει να αναπτύσσεται με συνεισφορές από την Oracle, καθώς και από άλλες εταιρείες, ερευνητές και μεμονωμένα άτομα. -Επίσης, η υποδομή της Κοινότητας OpenJDK συνεχίζει να βελτιώνεται, αυξάνοντας τη διαφάνεια και κάνοντας τη συνεργασία πιο αποδοτική. Το OpenJDK Wiki διατέθηκε τον περασμένο Απρίλιο και το νέο JDK Bug System ξεκίνησε τη λειτουργία του μόλις την προηγούμενη εβδομάδα.

About Freegr network

Από το Blogger.