τεχνολογία

.SteamOS από τη Valve

Έρχεται ένα νέο λειτουργικό σύστημα βασισμένο στα Linux. Πριν από 13 ημέρες, η Valve είχε δηλώσει ότι θα κάνει σύντομα τρεις μεγάλες ανακοινώσεις. Σήμερα έκανε τη πρώτη της ανακοίνωση όταν παραδέχτηκε ότι αναπτύσσει ένα λειτουργικό σύστημα με το όνομα SteamOS. Η αμερικάνικη εταιρία εξήγησε ότι το SteamOS θα είναι ένα stand-alone λειτουργικό σύστημα βασισμένο στα Linux. Επίσης ανέφερε ότι θα είναι φτιαγμένο για να λειτουργεί όχι σε PC αλλά σε "συστήματα ψυχαγωγίας του σαλονιού" όπως τα αποκαλεί. Επιπλέον πληροφορίες λένε ότι δεν θα αναγκαστείτε να αποχωριστείτε τα αγαπημένα games σας και τους φίλους σας απλώς για να παίξετε ένα game στην τηλεόραση του σαλονιού σας. Το SteamOS συνδέεται με τον λογαριασμό σας έτσι ώστε να μπορέσετε να παίξετε οποιοδήποτε video game θελήσετε από το σαλόνι σας.
Η Valve ανέφερε χωρίς πολλές λεπτομέρειες ότι έχει καταφέρει να πετύχει σημαντική πρόοδο στην επεξεργασία των γραφικών του SteamOS. Δήλωσε επίσης ότι τώρα επικεντρώνεται στο να βελτιώσει τον ηχητικό τομέα του λειτουργικού συστήματος. Άγνωστο μένει πόσα από τα 3.000 games του Steam θα μπορεί να παίζει το SteamOS μιας και η Valve δήλωσε ότι θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη σας. Τα βασικά χαρακτηριστικά του SteamOS είναι τα εξής:
- In-Home Streaming: Θα μπορείτε να κάνετε stream οποιοδήποτε παιχνίδι παίζετε μέσω του υπολογιστή σας στην TV του σαλονιού σας.
- Family Sharing: Θα μπορείτε να μοιράζεστε τα games που θέλετε με φίλους σας, κάτι που γίνεται ήδη.
- Media Services: Η Valve δήλωσε ότι βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με γνωστές υπηρεσίες έτσι ώστε να μπορέσετε να έχετε πρόσβαση στην αγαπημένη σας μουσική μέσω του SteamOS.- Family Options: Επιλογές για τη καλύτερη διαχείριση των games που μοιράζεστε.Αξίζει να σημειωθεί ότι θα μπορείτε να αλλάξετε το software εάν το θελήσετε. Έχουμε δηλαδή να κάνουμε με ένα λειτουργικό σύστημα το οποίο εύκολα θα μπορείτε να μετατρέψετε έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες σας. Η Valve ανακοίνωσε ότι το SteamOS θα διατίθεται δωρεάν τόσο για τους απλούς χρήστες όσο και για τους δημιουργούς περιεχομένου.

About Freegr network

Από το Blogger.