freegr.gr

Ολοκληρώθηκε η εκτόξευση του Λ-sat, πρώτου ελληνικού δορυφόρου από Μεσσήνιους

Με επιτυχία εκτοξεύθηκε πριν λίγη ώρα ο δορυφόρος Λ-sat, ο οποίος σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από Έλληνες ερευνητές.
Η εκτόξευση του ελληνικού mini δορυφόρου βάρους 2 κιλών έγινε από τις εγκαταστάσεις της NASA στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών με απόλυτη επιτυχία, αν και ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Την επιτυχημένη εκτόξευση μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο.


Προσαρμόσμένος σε ένα πύραυλο Antares της NASA, ο Λ-sat αποτελεί κομμάτι του σκάφους Cygnus που μεταφέρει επιστημονικό και υποστηρικτικό υλικό στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τον οποίο θα συναντήσει αν όλα πάνε καλά στις 16 Ιουλίου. Λίγο μετά αναμένεται να ξεκινήσουν μια σειρά από πειράματα μελέτης της επίδρασης της κοσμικής ακτινοβολίας στο υλικό Γραφένιο, όταν αυτό βρίσκεται συνθήκες χαμηλής γήινης τροχιάς. Για το σκοπό αυτό ο δορυφόρος είναι εξοπλισμένος με ένα σύστημα επικοινωνίας με το έδαφος, μέσω του οποίου θα αποστέλει στοιχεία από την εξέλιξη της έρευνας η οποία θα διαρκέσει ένα μήνα.

Δημοσιευμένη Εικόνα


Παράλληλα, ο Λ-sat θα χρησιμοποιηθεί και για την παρακολούθηση ελληνικών εμπορικών πλοίων για προστασία απέναντι σε επιθέσεις πειρατών.

 Site: Lambda Team
 Site: Skai
 Site: Lifo


About Freegr network

Από το Blogger.