energyeficient

Thread: πρωτόκολλο για ασύρματο δίκτυο χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης

Επειδή το σπίτι του (όχι και τόσο μακρινού) μέλλοντος θα περιλαμβάνει πληθώρα έξυπνων συσκευών που επικοινωνούν μεταξύ τους όπως τηλεοράσεις, smartphones, ψυγεία, πλυντήρια, θερμοστάτες κλπ., κρίθηκε αναγκαία η δημιουργία ενός νέου ασύρματου δικτύου χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης για τις διασυνδέσεις.


Το δίκτυο ονομάζεται Thread και στη δημιουργία του έχουν συμβάλει οι Nest, Samsung, Freescale, ARM, Yale, Silicon Labs και Big Ass Fans. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πρωτόκολλο που βασίζεται στο IPv6 και προσφέρει στις συσκευές τη δυνατότητα επικοινωνίας με ενεργειακή κατανάλωση σημαντικά χαμηλότερη από αυτήν του WiFi ή του Bluetooth.
Σύμφωνα με τον Chris Boross, πρόεδρο της ομάδας πίσω από το Thread“Πολλά από τα υπάρχοντα δίκτυα αδειάζουν τις μπαταρίες πολύ γρήγορα, ενώ τα περισσότερα συστήματα επικοινωνίας βασίζονται σε μία από τις συνδεδεμένες συσκευές. Αν αυτή η συσκευή ‘πέσει’, τότε καταρρέει όλο το σύστημα επικοινωνίας”
Το δίκτυο Thread θα υποστηρίζεται από περίπου 250 προϊόντα μόλις λανσαριστεί επίσημα (το 2015) και οι χρήστες θα τα αναγνωρίζουν από την ειδική σήμανση στο πακέτο τους.

techgear

About Freegr network

Από το Blogger.