τεχνολογία

Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας με το «goal-line technology» και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Η ώρα της εφαρμογής της τεχνολογίας γραμμής και στις διοργανώσεις της UEFA πλησιάζει, καθώς ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Μισέλ Πλατινί, θα παρουσιάσει το «goal-line technology» στο Euro 2016 της Γαλλίας.
Αυτό δεν το είπε πάντως ο ίδιος ο Πλατινί αλλά ο... πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ. Το συγκεκριμένο σύστημα χρησιμοποιείται στο Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά και ο Μπλάτερ, σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της FIFA, τόνισε ότι ο Πλατινί έχει αλλάξει άποψη, αφού αρχικά ήταν ενάντιος στη νέα αυτή τεχνολογία.«Μίλησα μαζί του και μού είπε ότι θα το χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Γαλλία το 2016» δήλωσε ο Ελβετός παράγοντας, που κάποτε υπήρξε και ο ίδιος αντίθετος με την ιδέα χρησιμοποίησής του.
Οι αντιστάσεις του όμως κάμφθηκαν στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής το 2010, όταν δεν μέτρησε το κανονικό γκολ του Φρανκ Λάμπαρντ στον αγώνα Αγγλία-Γερμανία, με το οποίο τα «τρία λιοντάρια» θα ισοφάριζαν σε 2-2, για να χάσουν τελικά το παιχνίδι οι Άγγλοι με 4-1. 

About Freegr network

Από το Blogger.