Με το MindRDR και τη σκέψη μπορείτε να ελέγξετε τα Google Glass

Μπορεί να ακούγεται εξωπραγματικό αλλά πλέον ο κάτοχος των Glass Glasses θα μπορεί να τα ελέγξει με τη δύναμη της σκέψης. Το μόνο που χρειάζεται είναι η εφαρμογή MindRDR και ο αισθητήρας Neurosky EEG biosensor. Ο συνδυασμός των δυο δε θα προσφέρει... τηλεκινητικές δυνάμεις στον χρήστη, αν και αναμφισβήτητα θα δείχνει τουλάχιστον παράξενος, φορώντας όλα αυτά τα πράγματα στο κεφάλι του.
Προς το παρόν, οι δυνατότητες που προσφέρει ο συνδυασμός της εφαρμογής και του αισθητήρα, είναι η δυνατότητα ελέγχου της κάμερας μέσω εγκεφαλικών κυμάτων για τη λήψη φωτογραφιών καθώς και το αυτόματο "ανέβασμα" στο Twitter ή το Facebook.
Πως ακριβώς λειτουργεί; Το MindRDR προβάλλει μια άσπρη γραμμή στην οθόνη των Google Glass στην οποία θα πρέπει να επικεντρωθεί ο χρήστης (ο αισθητήρας Neurosky θα μετρήσει τα εγκεφαλικά κύματα για να διαπιστώσει αν ο χρήστης θα το πράξει). Όσο περισσότερο επικεντρωθεί ο χρήστης σε αυτή τόσο η γραμμή θα μετακινείται προς τα επάνω. Όταν φτάσει στην κορυφή τότε αυτόματα θα τραβήξει φωτογραφία. Αν θελήσει να την "ανεβάσει", τότε επαναλαμβάνει τη διαδικασία. 
Οι δημιουργοί του MindRDR πιστεύουν πως η εφαρμογή τους έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει ανθρώπους που πάσχουν από κάποια ασθένεια, είναι παράλυτοι ή έχουν λειτουργικά προβλήματα κίνησης.

, , , ,

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.