τεχνολογία

Intel Core M για 2 in 1 συσκευές

Intel λανσάρει την νέα σειρά επεξεργαστών για 2 in 1 συσκευές με το όνομα Core M και φέρνει στην επανάσταση μεTDP μόλις 4.5 Watt.

Στην IFA, μια παγκόσμια εμπορική έκθεση για ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης και οικιακές συσκευές, η Intel εγκαινίασε το νέο επεξεργαστή Intel® Core ™ M, ο οποίος θα τροφοδοτήσει φορητές συσκευές 2 σε 1 από διάφορους κατασκευαστές όπως: Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo και Toshiba. Παρέχοντας το βέλτιστο συνδυασμό φορητότητας και απόδοσης, ο νέος επεξεργαστής της Intel είναι ειδικά κατασκευασμένες για υψηλή απόδοση για fanless ultra-mobile συσκευές. Ο επεξεργαστής Intel Core M μπορεί να τροφοδοτήσει στην συσκευές με δύναμη επιπέδου Intel Core και να προσφέρει μέχρι διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε σύγκριση με ένα 4χρονο σύστημα.
Ο επεξεργαστής Intel Core M προσφέρει έως και 50% περισσότερη υπολογιστική ισχύ και το 40% ταχύτερη απόδοση γραφικών σε σχέση με τις συγκρίσιμες, προηγούμενες 4ης γενιάς υλοποιήσεις. Καταναλωτές με παλαιότερους υπολογιστές θα παρατηρήσουν σημαντική βελτίωση των επιδόσεων. Ο επεξεργαστής Intel Core M παρέχει έως και δύο φορές την υπολογιστική απόδοση και μέχρι επτά φορές καλύτερα γραφικά χάρη στην HD 5300 σε σύγκριση με ένα για παράδειγμα4χρονο σύστημα, ενώ κατασκευάζεται στα 14nm.
Το 2013, η Intel παραδίδει την μεγαλύτερη βελτίωση ζωής της μπαταρίας στην ιστορία της εταιρείας. Η πλατφόρμα μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και ανεβάζει τον πήχη για τη ζωή της μπαταρίας ακόμα υψηλότερα. Ο επεξεργαστής Intel Core M μπορεί να χειριστεί περισσότερες από 8 ώρες βίντεο, που είναι έως και 20% (1,7 ώρες) μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε σχέση με την προηγούμενη γενιά Intel Core processor και διπλή την διάρκεια ζωής της μπαταρίας του μέσου όρου από ένα PC 4 ετών.

Το πακέτο του επεξεργαστή Intel Core M είναι κατά 50% μικρότερος (die) και με 4.5 Watt, έχει 60% χαμηλότερο TDP από την προηγούμενη γενιά. Αυτό επιτρέπει στους OEMs κομψό σχεδιασμό στα συστήματα χωρίς ανεμιστήρα με πάχος λιγότερο από 9 χιλιοστά - λεπτότερο δηλαδή από μια μπαταρία ΑΑΑ. Υπάρχουν ήδη πάνω από 20 προϊόντα βασισμένα στον Intel Core M και βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης. Τα πρώτα συστήματα που θα βασίζονται στον επεξεργαστή Intel Core M θα είναι στα ράφια των καταστημάτων για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ο επεξεργαστής Intel Core M είναι διαθέσιμος σε τρεις εκδόσεις: έως 2.0 GHz 5Y10a) και μέχρι 2.6 GHz (Intel Core M-5Y70.) Ο Core M-5Y70 είναι ο μεγαλύτερος επεξεργαστής Intel Core M και υποστηρίζει την τεχνολογία Intel vPro ™ για επαγγελματικά 2 σε 1 συστήματα με ενσωματωμέναχαρακτηριστικά ασφαλείας για να βοηθήσουν στην προστασία των δεδομένων, την ταυτότητα των χρηστών και πρόσβαση δικτύου.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας Intel Core Μ περιλαμβάνουν υποστήριξη για υψηλής ποιότητας ήχο, Intel® Wireless Display 5.0, δεύτερης γενιάς προϊόντα 802.11ac της Intel και θα εξελιχθεί για να υποστηρίξει την ασύρματη σύνδεση με WiGig της Intel. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: Intel

About Freegr network

Από το Blogger.