ειδήσεις

‘Έξυπνη’ επικοινωνία με το νέο Smart Home της LG στην IFA 2014

Η LG Electronics (LG) στο πλαίσιο της IFA 2014 παρουσίασε το LG Smart Home, το όραμα της εταιρείας για ένα μελλοντικό ενοποιημένο περιβάλλον οικιακών συσκευών. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Smart Home στο περίπτερο της LG, οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για τον τρόπο που οι νέες ‘έξυπνες’ premium οικιακές συσκευές της LG και η νέα υπηρεσία LG HomeChat™ μπορούν να προσφέρουν πρωτοφανή ευκολία, έλεγχο, συνδεσιμότητα και διαφορετικές προτάσεις μέσω απλής επικοινωνίας με το smartphone. Το LG Smart Home δημιουργήθηκε βάσει της κεντρικής ιδέας της ενοποίησης των διαφορετικών ‘έξυπνων’ συσκευών σε ένα σύστημα με στόχο τη μεγαλύτερη άνεση και ευκολία.
Μέσω του LG HomeChat™, οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν ολοκληρωτικό έλεγχο των οικοσυστημάτων του ‘έξυπνου’ σπιτιού τους, αλλά και διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας τους που τους εξασφαλίζουν περισσότερο χρόνο και ενέργεια, όπως οι λειτουργίες ‘Leaving Home’, ‘Coming Home’ ή ‘Vacation’. Για παράδειγμα, αν ο χρήστης πληκτρολογήσει ‘Leaving Home’ στο messenger του smartphone του, το ‘έξυπνο’ ψυγείο αυτόματα θα μπει σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας. Με την πληκτρολόγηση αυτή επίσης ενεργοποιείται η λειτουργία ‘Home Guard’ της ηλεκτρικής σκούπας HOM-BOT της LG, μία ιδιαίτερα χρήσιμη λειτουργία ασφαλείας για την ανίχνευση κίνησης μέσα στο σπίτι και ταυτόχρονης λήψης φωτογραφιών που αποστέλλονται απευθείας στο smartphone του χρήστη. Το LG Smart Home είναι συμβατό με τις ήδη υπάρχουσες πλατφόρμες συστημάτων ‘έξυπνων σπιτιών’, αλλά και με συσκευές άλλων κατασκευαστών μέσω ανοιχτών πρωτοκόλλων όπως το ‘AllJoyn’, το ‘ανοιχτό’ λογισμικό πρόγραμμα της εταιρείας AllSeen Alliance. Το AllJoyn κρατά τους χρήστες ενήμερους για το λειτουργικό status των ‘έξυπνων’ οικιακών LG συσκευών τους, ώστε όταν για παράδειγμα το πλυντήριο ολοκληρώσει μία πλύση, ο χρήστης αυτόματα θα λάβει μία ειδοποίηση στην LG Smart+ TV του που διαθέτει πλατφόρμα webOS.
Το LG Smart Home μπορεί επίσης να συνδυαστεί με προϊόντα της ‘Nest’ που θα λανσαριστούν στη Βόρειο Αμερική αργότερα μέσα στο έτος. «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με την παρουσίαση του Smart Home στη φετινή IFA 2014»,δήλωσε ο Seong-jin Jo, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LG Electronics Home Appliance Company. «Η διασφάλιση της απρόσκοπτης επικοινωνίας με άλλες ανοιχτές πλατφόρμες προσφέρει μια πληθώρα από οφέλη για τους χρήστες, όπως ευκολία, εξοικονόμηση χρόνου και ενέργειας, αλλά και ρυθμίσεις με ένα μόνο άγγιγμα για ακόμα περισσότερες εναλλακτικές. Το LG Smart Home θα μπορούσε να παρομοιαστεί ως η προσωπική οικιακή βοηθός που κάνει έξυπνες προτάσεις, περιμένει εντολές και κάνει τη ζωή ευκολότερη και ακόμα πιο άνετη».

About Freegr network

Από το Blogger.