freegr.gr

Samsung 850 Pro 256 GB με 3D V-NAND

H Samsung έχει μια πολύ πετυχημένη πορεία στην αγορά των SSDs και αυτό όχι άδικα, μιας και τα προϊόντα της στο συγκεκριμένο τομέα είναι κορυφαία τόσο σε επιδόσεις όσο και σε αξιοπιστία, με το τελευταίο να παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο σε έναν SSD.Μετά λοιπόν τους άκρως πετυχημένους 840 Pro, τη σκυτάλη παίρνουν οι 850 Pro που φέρνουν τα πάνω κάτω στο χώρο με τις 3D μνήμες που τους εξοπλίζουν, τις οποίες οι Samsung ονομάζει V-NAND.
Οι 850 Pro είναι τα κορυφαία μοντέλα της Samsung στον τομέα των SSDs και απευθύνονται σε χρήστες που θέλουν τις υψηλότερες δυνατές επιδόσεις, ακόμη και αν αυτές έρχονται με ένα μεγαλύτερο κόστος. Μετά τις TLC μνήμες που παρουσίασε με τους 840 EVO, η Samsung για άλλη μια φορά πρωτοπορεί ρίχνοντας στην αγορά αυτή τη φορά έναν τύπο μνημών που δεν απευθύνεται στα χαμηλότερα στρώματα, αλλά στις υψηλές κατηγορίες όπου η επίτευξη υψηλών επιδόσεων και κορυφαίας αξιοπιστίας είναι ο κύριος σκοπός.
Η 850 Pro σειρά αποτελείται από τέσσερα μοντέλα με χωρητικότητες από 128 GB ως και 1 TB. Με τα καινούρια V-NANDs η επίτευξη μεγάλων χωρητικοτήτων είναι πολύ ευκολότερη υπόθεση σε σχέση με τους κλασσικούς SSDs που χρησιμοποιούν τα απλά, δισδιάστατα, NANDs.
Τα V-NAND συνοπτικά δε στοιβάζουν τα cells μόνο στους δύο άξονες, Χ και Y, οπότε και δεν αντιμετωπίζουν τους περιορισμούς μεγέθους που έχουν τα απλά, δισδιάστατα, NANDs. Στο συγκεκριμένο τύπο μνημών τα επίπεδα των cells τοποθετούνται το ένα πάνω από το άλλο, λύνοντας έτσι το πρόβλημα της περιορισμένης χωρητικότητας. Επίσης μιας και τώρα δεν υφίσταται το πρόβλημα του περιορισμένου χώρου δεν απαιτείται μικρή λιθογραφία κατασκευής των cells, οπότε και η Samsung χαλάρωσε αρκετά την απόσταση ανάμεσα σε αυτά, με τη χρησιμοποίηση λιθογραφίας των 40nm. Αυτό πέραν από καλύτερες επιδόσεις επέφερε επίσης μεγάλη αύξηση του προσδόκιμου ζωής των μνημών. Έτσι όλοι οι Pro αντέχουν ως και 150 ΤΒ εγγραφών, ένα διπλάσιο περίπου νούμερο από τους κορυφαίους σε αντοχή "απλούς" SSDs. Όλα μέχρι στιγμής μας προϊδεάζουν για ένα πολύ αξιόλογο προϊόν αλλά θα πρέπει να περιμένουμε και τα αποτελέσματα των δοκιμών, για να οδηγηθούμε σε ένα πιο ασφαλές συμπέρασμα.

About Freegr network

Από το Blogger.