Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΙΚΙΣΕΙ ΝΕΑ ΓΗ ΣΕ 100 ΧΡΟΝΙΑ

Οι προβλέψεις του κορυφαίου θεωρητικού φυσικού Στίβεν Χόκινγκ για την ανθρωπότητα τις περισσότερες φορές είναι... απαισιόδοξες. Ο Χόκινγκ έχει προειδοποιήσει πολλές φορές για επικείμενη καταστροφή της γης, αλλά και απειλές που υπάρχουν, όπως η αλλαγή του κλίματος, οι επιδημίες, η αύξηση του πληθυσμού, ή η καταστροφή από πυρηνικό πόλεμο. Αυτή τη φορά, μέσα από το πρόγραμμα του BBC «Tomorrow's World», το οποίο επιστρέφει, θα δούμε το νέο του ντοκιμαντέρ «Steven Hawking: Εκστρατεία για μία Νέα Γη», στο οποίο σημειώνει πως η ανθρωπότητα πρέπει να αποικήσει ένα νέο πλανήτη στα επόμενα 100 χρόνια, σημειώνοντας ότι η φιλοδοξία του δεν είναι τόσο «στο πλαίσιο της φαντασίας» όσο ακούγεται. 
«Δεν νομίζω πως το ανθρώπινο είδος θα μπορέσει να επιβιώσει για περισσότερα από 1.000 χρόνια πάνω στον πλανήτη. Πρέπει να εντοπίσει έναν νέο πλανήτη μέσα στα επόμενα 100 χρόνια και να διαφύγει εκεί», τόνισε ο επιστήμονας. «Καθώς ο πλανήτης γίνεται ολοένα και περισσότερο ακατάλληλος για διαβίωση, οι νέες γενιές είναι υποχρεωμένες να δημιουργήσουν ζωή στο διάστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Σύμφωνα με κορυφαίους επιστήμονες που συνυπογράφουν την έρευνα, οι νέες ανακαλύψεις σε επίπεδο αστρονομίας, βιολογίας και πυραυλικής τεχνολογίας, καθιστούν δυνατή τη μετοίκηση των ανθρώπων σε άλλον πλανήτη τα αμέσως επόμενα χρόνια. Ο Χόκινγκ πρόσθεσε στα αίτια της πιθανής εξαφάνισης του ανθρώπινου είδους, τους γενετικά αλλαγμένους ιούς, το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου και τη ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας της γης και του φαινομένου του θερμοκηπίου.

, , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.