6ο συνέδριο για την ενέργεια, τις επενδύσεις και την τεχνολογία

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το 6ο Ενεργειακό Συνέδριο με τίτλο: ΕΝΕΡΓΕΙΑ - ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙA: Αναζητώντας ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, που διοργάνωσε το Energy & Sustainability Club (http://www.imbaenergyclub.gr/) και το MBA International (http://imba.aueb.gr/) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο συνέριο που παρακολούθησε πλήθος επιχειρηματιών, ανώτατων στελεχών επιχειρήσεων, διπλωμάτες, ακαδημαϊκοί, ερευνητές και μεταπτυχιακοί φοιτητές, αναλύθηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις στον σχεδιασμό ενεργειακών αγορών, παρουσιάστηκαν οι σύγχρονες τεχνικές χρηματοδότησης ενεργειακών επενδύσεων με έμφαση στην βιώσιμη ανάπτυξη, οι νέες τεχνολογίες στην παραγωγή και διαχείριση ενέργειας καθώς και επιτυχημένες επιχειρηματικές πρακτικές νέων έργων, που διαμορφώνουν ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης για τον ενεργειακό κλάδο στην Ελλάδα. 
Την έναρξη του συνεδρίου έκανε ο Πρόεδρος και ιδρυτής του ENERGY & SUSTAINABILITY CLUB του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Δημήτρης Σαραντόπουλος, ο οποίος αφού καλωσόρισε όλους τους εκλεκτούς ομιλητές και καλεσμένους, παρουσίασε τις πρωτοβουλίες και δράσεις του Energy & Sustainability Club τα τελευταία 6 χρόνια, ενώ ανέδειξε την αναγκαιότητα συνεργασίας ακαδημαϊκής κοινότητας, αγοράς και ρυθμιστικών αρχών, ώστε να αξιοποιηθεί η έρευνα και η καινοτομία που παράγεται στα ερευνητικά κέντρα, προς όφελος της κοινωνίας και της Ελληνικής οικονομίας. Χαιρετισμό απεύθυνε ο Καθηγητής Γιώργος Ιωάννου - Διευθυντής του MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ο οποίος με τη σειρά του εξήρε τις πρωτοβουλίες και την πολυετή συνεισφορά του ENERGY & SUSTAINABILITY CLUB, αλλά και την μέχρι τώρα συνεργασία του Energy & Sustainability Club και του MBA International, στην ανάπτυξη νέων πανεπιστημιακών μαθημάτων, που αφορούν τα ενεργειακά οικονομικά καθώς και την ενέργεια και βιώσιμη επιχειρηματικότητα. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Κώστας Σκρέκας, Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος επισήμανε ότι η ενέργεια και η ανάπτυξη είναι άρρηκτα συνδεδεμένες και ότι έχει φτάσει ο χρόνος, ώστε οι ώριμες επενδύσεις στην ενέργεια που έχουν εγκριθεί από το σύνολο των κομμάτων να ολοκληρωθούν, αλλά και να υποστηριχθούν επιπλέον επιχειρηματικές προτάσεις για την ενέργεια και τη βιωσιμότητα που θα συμβάλλουν άμεσα στο να προχωρήσει η χώρα στην πολυαναμενόμενη φάση ανάπτυξης. 
Ο πρώην Υπουργός κ. Γιάννης Μανιάτης, Υπεύθυνος της Κεντρικής Ομάδας για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ κατά την ομιλία του επικεντρώθηκε στην αναγκαιότητα αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, που σε συνδυασμό με την τεχνολογία μπορούν να επηρεάζουν προς το καλύτερο την ποιότητα ζωής των Ελλήνων, αποτελώντας το βαρόμετρο της ευημερίας και ανάπτυξής της. Στο νέο εθνικό σχέδιο ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αναφέρθηκε διεξοδικά ο κ. Δημήτρης Ασημάκης, Εταίρος της NORTON ROSE FULBRIGHT Greece, αναλύοντας το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο καθώς και ποιες ευκαιρίες αναδεικνύονται το επόμενο διάστημα. Εκτίμησε ότι με το νέο πλαίσιο υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης αιολικών έργων κοντά στα 2.7GW μέχρι το 2020 άρα και επενδύσεων της τάξης των 3δις ευρώ περίπου. 
 Ο κ. Θεόδωρος Τσακίρης - Επικ. Καθηγητής Γεωπολιτικής & Ενεργειακής Πολιτικής, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ, αφού έκανε εκτενή ανάλυση της αγοράς φυσικού αερίου στην Ελλάδα, ανέπτυξε παράλληλα και το πλαίσιο των ενεργειακών συσχετισμών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη σε γεωπολιτικό επίπεδο και της ενεργειακής πολιτικής που ακολουθείται την τελευταία δεκαετία, παραθέτοντας στατιστικά στοιχεία ανά χώρα. Υποστήριξε την ανάγκη περαιτέρω απελευθέρωσης της αγοράς φυσικού αερίου με έμφαση στην αξιοποίηση νέων τεχνολογιών όπως το Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο μικρής κλίμακας και το συμπιεσμένο φυσικό αέριο.

, , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.