athens

Μπλόκο στη φοροδιαφυγή με… γερμανική τεχνολογία

Μάχη εναντίον της φοροδιαφυγής μέσω ταμειακών μηχανών, θέλει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο την ίδια ώρα, καταστρώνει στις επόμενες κινήσεις του για την απευθείας διασύνδεση των συναλλαγών με το ΤΑΧΙS. 
Αρχικά, το βήμα που σχεδιάζεται, είναι η εφαρμογή ενός μηχανισμού στις φορολογικές ταμειακές μηχανές, ο οποίος ακυρώνει κάθε προσπάθεια των επίδοξων φοροφυγάδων να επεμβαίνουν σ΄αυτές και να διαγράφουν συναλλαγές στο τέλος της ημέρας. Άλλωστε, αυτός ήταν και ο σκοπός των επαφών που είχε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου στο γερμανικό κρατίδιο του Βραδεμβούργου τις προηγούμενες ημέρες, όπου συναντήθηκε με την ομολόγό της Daniela Trochowski και τον υφυπουργό Δικαιοσύνης του κρατιδίου Ronald Pienkny. 
Οι φορολογικές αρχές του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου του Βραδεμβούργου έχουν δημιουργήσει τον μηχανισμό αυτόν, τις τεχνικές προδιαγραφές του οποίου συμφωνήθηκε να δώσουν στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών. Ο μηχανισμός προστίθεται στην φορολογική ταμειακή μηχανή καταγράφει όλες τις συναλλαγές και δεν επιτρέπει παρεμβάσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως στο κρατίδιο του Βραδεμβούργου αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής που συντελείται στο χώρο των ελεύθερων επαγγελματιών (γιατρών, δικηγόρων κα) γι΄αυτό και προχωρούν στο μέτρο αυτό.

About Freegr network

Από το Blogger.