Τι θα κάνετε πριν πουλήσετε το iPhone σας για ένα Android

Όσοι έχουν συνηθίσει να επικοινωνούν με άλλους κατόχους iPhone με μηνύματα μέσω της υπηρεσίας iMessage της Apple διαπιστώνουν συχνά εκ των υστέρων ότι τους έστειλαν αλλά δεν έλαβαν μηνύματα επειδή, έχουν... αλλαξοπιστήσει.
 «Αυτό είναι πιθανό να συμβεί, αν χρησιμοποιούσατε το iMessage στο iPhone σας και, στη συνέχεια, μεταφέρατε την κάρτα SIM ή τον αριθμό τηλεφώνου σας σε ένα τηλέφωνο που δεν είναι κατασκευής Apple (όπως Android, Windows ή BlackBerry). 

Αν δεν απενεργοποιήσατε το iMessage πριν από την αλλαγή σε τηλέφωνο που δεν είναι κατασκευής Apple, οι άλλες συσκευές iOS θα επιχειρούν ακόμη να χρησιμοποιήσουν το iMessage για να στείλουν μηνύματα κειμένου στον αριθμό τηλεφώνου σας.

Αν δεν μπορείτε να λάβετε μηνύματα κειμένου ή SMS από κάποιον που έχει iPhone ή να στείλετε μηνύματα κειμένου ή SMS σε κάποιον που είχε iPhone, δείτε τι μπορείτε να κάνετε», παραδέχεται η Apple και συνιστά την απενεργοποίηση του iMessage πριν πάρετε τη SIM από το iPhone για χάρη του Android. 

  • Εάν έχετε το iPhone, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, στα Μηνύματα και απενεργοποιήστε το iMessage. Το ίδιο πρέπει να κάνετε και για το FaceTime (να το απενεργοποιήσετε).
  • Εάν δεν έχετε το iPhone, μπείτε στη σελίδα https://selfsolve.apple.com/deregister-imessage δώστε το τηλέφωνό σας και θα σας σταλεί ένας κωδικός επιβεβαίωσης στο νέο σας τηλέφωνο για να ταυτοποιηθείτε και να απενεργοποιηθεί μόνο από εσάς το iMessage.
Σημειώστε πως για να μεταπωλήσετε το iPhone σας, πρέπει να το αποσυνδέσετε από το Apple ID και το password σας.
Η πρακτική δεν έχει αλλάξει παρά το γεγονός ότι θεωρείται τουλάχιστον αμφιλεγόμενη, και φυσικά δεν μπορείτε να ενημερώσετε όλες τις επαφές σας ότι δεν χρησιμοποιείτε πλέον iPhone.

Επίσης, πριν μεταβείτε σε Android, κατεβάστε στο iPhone το Google Drive app, δημιουργήστε ή χρησιμοποιήστε το Λογαριασμό Google που θα χρησιμοποιήσετε στο νέο σας Android smartphone και από το μενού της εφαρμογής αυτής, μεταβείτε στις ρυθμίσεις και επιλέξτε Backup. Θυμηθείτε να συνδέσετε το iPhone στο ρεύμα και ότι έχετε ικανό σήμα WiFi για να γίνει η μεταφορά φωτογραφιών, βίντεο, σημειώσεων ημερολογίου και επαφών στο Google Drive. Στο νέο smartphone με Android όπου χρησιμοποιείτε τον ίδιο Λογαριασμό Google θα εμφανιστεί ό,τι πήρατε backup με το Google Drive app. 

Πριν χαρίσετε ή πουλήσετε τo iPhone, βεβαιωθείτε ότι διαγράψατε το περιεχόμενο και τις ρυθμίσεις σας (στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Επαναφορά > Σβήσιμο όλου του περιεχομένου και ρυθμίσεων). Όταν διαγράφετε το περιεχόμενό σας, η Εύρεση iPhone και το Κλείδωμα ενεργοποίησης απενεργοποιούνται επίσης. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το άρθρο Υποστήριξης της Apple Τι να κάνετε πριν πουλήσετε ή χαρίσετε το iPhone, iPad ή iPod touch σας.

, , , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.