τεχνολογία

Το ελπιδοφόρο AI σύστημα της Microsoft!

Η εταιρία του Redmond φαίνεται πως έχει ετοιμάσει ένα νέο σύστημα ειδικά για τις δοκιμές της με την τεχνητή νοημοσύνη. Τα FPGAs όπως αυτό που έχει η Microsoft βρίσκονταν για καιρό στην ατζέντα της εταιρίας όπως και της Intel ανάμεσα σε άλλους, μιας και μπορούν να της δώσουν επιπλέον επιδόσεις σε περιβάλλοντα που ασχολούνται με τη τεχνητή νοημοσύνη. 
Το AI μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για πιο απλούς σκοπούς, όπως την δυνατότητα αντίληψης και διαχωρισμού ενός πράγματος από το άλλο ή και την δυνατότητα αναζήτησης μέσα σε μεγάλες βάσεις δεδομένων με μεγάλη ταχύτητα. Το σύστημα που αποκαλείται Brainwave έχει ως στόχο το χαμηλό latency και τις υψηλές επιδόσεις για να επιταχύνει όλες αυτές τις εργασίες που είναι σχετικές με το deep learning. 
Με τη χρήση των FPGAs, δηλαδή προγραμματιζόμενων επεξεργαστών γενικής χρήσης η Microsoft θα μπορεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το hardware της για τους δικούς της σκοπούς. Μέχρι στιγμής στον χώρο βρίσκεται η Intel μιας και θεωρεί ότι υπάρχει μέλλον, ειδικά με την αύξηση του AI με επιδόσεις που δε μπορούν να συγκριθούν με συμβατικούς επεξεργαστές και κάρτες γραφικών του σήμερα. Φυσικά θα θέλαμε να δούμε το εν λόγω hardware σε δράση, λόγου χάρη στη βελτίωση των αποτελεσμάτων που προσφέρει η δικής της μηχανή αναζήτησης Bing, την οποία δε χρησιμοποιούν ούτε οι εργαζόμενοι της Microsoft!

About Freegr network

Από το Blogger.