Η AMD ετοιμάζει την σχεδίαση των EPYC CPU

Η εταιρία μετά την επίθεση της Intel σχετικά με τη χρήση πολλών 8πύρηνων die στους server EPYC επεξεργαστές της αναφέρει τους λόγους για τους οποίους η σχεδίαση "συμφέρει". Αρχικά η επικρατούσα άποψη τόσο της κοινότητας όσο και της ίδιας της AMD που χτίζει τα εν λόγω CPU είναι το κόστος. 
Το RnD και ο χρόνος που θα σπαταλούσε η εταιρία φτιάχνοντας έναν EPYC με 32 πυρήνες σε ένα die δεν αποτελούσε επιλογή η εταιρία ειδικά εάν ήθελε να παραμείνει εντός του timeframe που είχε ορίσει με τους Ryzen. Η παραγωγή ενός 8πύρηνου die από την άλλη, όπως αυτών που φέρουν οι Ryzen 7 1700(X) και 1800X είναι πιο φθηνή και παράγονται σε μεγαλύτερους αριθμούς απ' ότι ένας υποθετικός 32-πύρηνος, άρα η AMD καταφέρνει μειωμένο κόστος αλλά μεγαλύτερο die size μιας και κάθε die είναι σχεδιασμένο για να λειτουργεί αυτόνομα οπότε θα περιέχει και "διπλές" μονάδες, όπως ελεγκτές μνημών τους οποίους όμως η εταιρία αξιοποιεί στη νέα Naples πλατφόρμα. 
Τα παραπάνω τα δημοσίευσε στο συνέδριο HotChips και μιας και στην αρχή αναφερθήκαμε στο κόστος, η κίνηση της AMD να χρησιμοποιήσει τα έτοιμα dies από την desktop αγορά της εξοικονομεί περίπου 40% στο κόστος του κάθε die και είναι ένα σημαντικό ποσό για την ειδική αυτή αγορά.

, , , ,

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.