τεχνολογία

Η Qualcomm υπόσχεται αναγνώριση προσώπου με υπέρυθρη ακτινοβολία

Η Qualcomm δηλώνει ότι τα Snapdragon SoCs που θα κυκλοφορήσουν την επόμενη χρονιά θα προσφέρουν πολύ πιο αναβαθμισμένες δυνατότητες 3D στις κάμερες των smartphones, όπως επίσης και την δυνατότητα εκμετάλλευσης των υπερύθρων για αναγνώριση προσώπου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα CNET, η Qualcomm υπόσχεται ότι η επόμενη γενιά των επεξεργαστών Snapdragon θα μπορεί να προσφέρει περισσότερες λειτουργίες ή τουλάχιστον τις ίδιες, αλλά με μεγαλύτερη ταχύτητα και ακρίβεια. 
Για παράδειγμα, το νέο SoC θα χρησιμοποιεί ακτινοβολία υπερύθρων για να μετρά το βάθος και να χαρτογραφεί σε τρεις διαστάσεις έτσι ώστε να αναγνωρίζει πρόσωπα, αντικείμενα και το περιβάλλον του χρήστη. Επομένως, περιμένουμε ενσωμάτωση ανάλογου αισθητήρα στα μελλοντικά Android smartphones. 
Καλές οι φιλοδοξίες της Qualcomm, ωστόσο, θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα ειδικά στο θέμα της ασφάλειας, μιας και πολύ γρήγορα “ξεμπροστιάστηκε” ο Snapdragon 835 στο Samsung Galaxy S8 επειδή μπορεί να ξεγελαστεί από μια φωτογραφία. Εδώ θα είμαστε να δούμε τι καινούργιο θα καταφέρουν.

About Freegr network

Από το Blogger.