ειδήσεις

Το Hardware του Xbox One X Scorpio

Η Microsoft έδειξε με κάθε λεπτομέρεια το SoC καθώς και την σχεδίαση του επερχόμενου Xbox One X Scorpio στο Hot Chip Conference Η ενδελεχής παρουσίαση περιελάμβανε και μπόλικα slides στα οποία βλέπουμε τη σχεδίαση της νέας κονσόλας επιβεβαιώνοντας μερικά από τα στοιχεία που είχε δώσει και η ίδια η MS πριν από καιρό. 
Το SoC αναφέρεται ως ικανό για "True 4K, 2160p 60 Hz games", ενσωματώνει 7 δις τρανζίστορ και κατασκευάζεται στα 16nm FinFet+ της TSMC ενώ όλο το die size ανέρχεται στα 359mm2, σχέδιο που προέκυψε από τους μηχανικούς της AMD. Στο physical layout εντοπίζουμε επίσης τα δύο τετραπύρηνα CPU clusters που τρέχουν στα 2.3GHz και περιβάλλονται από μερικούς cache controllers αλλά και 12 ελεγκτές μνημών που καθένας έχει πρόσβαση σε 1GB GDDR5 μνήμης για το θεωρητικό bandwidth των 326GB/s. Η GPU που όπως είχαμε αναφέρει και πέρυσι θα έχει παρόμοιες επιδόσεις με μια RX 480 κάτι που αντλούμε από το texture fillrate που αναγράφεται στη παρουσίαση πέρα από μερικές ακόμη πληροφορίες που είδαμε τώρα. 
Επιπλέον η GPU θα ενσωματώνει 40 Compute units με τη κάθε μια να μπορεί να κάνει 128 floating point ops per second πολλαπλασιάζοντας με τη συχνότητα των 1,172 MHz φτάνουμε στα 6 TFLOPs Οι πυρήνες επεξεργασίας παραμένουν οι κωδικής ονομασίας Jaguar όμως είναι κατά 31% πιο γρήγοροι απ' ότι στο Xbox One S με την AMD να έχει δουλέψει στη μεγιστοποίηση των επιδόσεων από άλλα υποσυστήματα του chip όπως τους memory controllers και τροποποιήσεις για μικρότερο latency. Το βασικό ρολόι που συγχρονίζει τα υποσυστήματα έρχεται από το chipset, aka southbridge του συστήματος το οποίο συνδέει τα υπόλοιπα μέρη του Xbox όπως τον σκληρό δίσκο, το Blu-ray τις USB και το WiFi.

About Freegr network

Από το Blogger.