τεχνολογία

Ανβαθμίστε δωρεάν σε Windows 10 ως 31 Δεκεμβρίου

Τον Ιούλιο του 2015, όταν κυκλοφόρησε τα Windows 10, η Microsoft παρουσίασε ένα φιλόδοξο σχέδιο που ήθελε το νέο λειτουργικό σύστημα σε 1 δισεκατομμύριο συσκευές μέχρι το τέλος του 2017. Και ενώ η εταιρεία έχει ήδη αναγνωρίσει ότι ένας τέτοιος στόχος δεν μπορεί πλέον να επιτευχθεί, η υιοθέτηση των Windows 10 βελτιώνεται σταδιακά, με τον CEO, Satya Nadella, να αποκαλύπτει ότι το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της Microsoft τρέχει πλέον σε 600 εκατομμύρια συσκευές. Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται όλες οι συσκευές, πέρα από τους υπολογιστές, όπως tablet, κονσόλες παιχνιδιών, HoloLens και smartphones.Windows 10 
Να υπενθυμίσουμε ότι η Microsoft έχει ήδη εγκαταλείψει τα Windows phones ενώ έχει δηλώσει ότι δεν έχουν προγραμματιστεί σημαντικές ενημερώσεις για τα Windοws 10 Mobile, οπότε η εστίαση της εταιρείας εντοπίζεται σε άλλες κατηγορίες συσκευών. Ως μέρος της προσπάθειάς της να φέρει τα Windows 10 σε όσο το δυνατόν περισσότερα συστήματα, η Microsoft πρότεινε αρχικά το λειτουργικό σύστημα ως δωρεάν αναβάθμιση σε υπολογιστές με Windοws 7 και 8.1. Η προσφορά είναι διαθέσιμη μόνο τους πρώτους 12 μήνες μετά την κυκλοφορία των Windows 10, με την Microsoft να επιτρέπει στον οποιοδήποτε να αναβαθμίσει δωρεάν σε αυτήν την έκδοση λειτουργικού συστήματος, εφόσον όμως χρησιμοποιεί χαρακτηριστικά προσβασιμότητας. 
Ουσιαστικά, η συγκεκριμένη προσφορά απευθυνόταν σε άτομα με ειδικές ανάγκες που χρησιμοποιούν Windows 7 και 8.1 αλλά επειδή δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ κάποιος έλεγχος στα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας, ο καθένας μπορούσε να αναβαθμίσει σε Windows 10. Η δωρεάν αναβάθμιση σε Windows 10 θα ισχύει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Επομένως, μετά την λήξη της προσφοράς, όποιος δεν έχει προλάβει να αναβαθμίσει στο νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft θα χρειαστεί να αγοράσει άδεια χρήσης.

About Freegr network

Από το Blogger.