τεχνολογία

ΟΙ δυνατές AGON 3 gaming οθόνες της AOC

Η AOC έχει ευχάριστα νέα για τους gamers καθώς η νέα της σειρά οθονών AGON 3 θα βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων μέσα στον Ιανουάριο. Με ρυθμό ανανέωσης 165Hz και τεχνολογίες FreeSync 2 HDR, υπόσχονται απολαυστικά gaming sessions. Περισσότερες πληροφορίες καθώς και τιμή, θα βρείτε στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί.
"Άμστερνταμ, 10 Ιανουαρίου 2019 – Η εξειδικευμένη εταιρία οθονών AOC ανακοινώνει με μεγάλη υπερηφάνεια την άφιξη των κυρτών οθονών AG273QCG (Nvidia G-SYNC) και AG273QCX (AMD FreeSync 2 HDR) από την τρίτη γενιά AGON. Η αναβαθμισμένη και επανασχεδιασμένη premium σειρά οθονών της AOC είναι διαθέσιμη από τον Ιανουάριο του 2019. Σχεδιασμένη για hardcore gamers, τα μοντέλα AGON 3 συνεχίζουν να διαθέτουν τα χαρακτηριστικά από τις προηγούμενες οθόνες AGON, όπως ρυθμό ανανέωσης έως 165 Hz, υψηλή απόκριση 1 ms, και τώρα περιλαμβάνουν τις τελευταίες τεχνολογίες, όπως το AMD FreeSync 2 HDR και ένα ανανεωμένο κομψό σχεδιασμό που στην περίπτωση της οθόνης AG273QCG συνέβαλλε στην απόκτηση του  βραβείου “Red Dot Design Award 2018”. Χάρη στον πολύ υψηλό ρυθμό ανανέωσης στα 165 Hz (AG273QCG) και 144 Hz (AG273QCX), τον πολύ γρήγορο χρόνο απόκρισης και τις μεταβλητές τεχνολογίες ρυθμού ανανέωσης, οι δύο οθόνες είναι κατάλληλες για γρήγορα παιχνίδια.
AOC AG273QCG – νικήτρια οθόνη του “Red Dot Design Award 2018”:
1800R καμπυλότητα, 165 Hz ρυθμός ανανέωσης, 1 ms χρόνος απόκρισης
Ανταγωνιστικές οθόνες για ανταγωνιστικούς gamers
Η AOC λάνσαρε το 2016 την premium gaming σειρά οθονών AGON (με έμπνευση από την αρχαία ελληνική λέξη «αγών» που συμβολίζει τον αγώνα, τη ρήξη και τον ανταγωνισμό). Η πρώτη γενιά οθονών AGON, όπως η AG271QX βραβεύθηκαν αμέσως ενώ η 240 Hz AG251FZ θεμελιώθηκε ως αναπόσπαστο στοιχείο esports ομάδων και πρωταθλημάτων. Η δεύτερη γενιά οθονών AGON επέκτεινε τη σειρά με τις υπερβολικά ultra-wide και κυρτές οθόνες σε διάφορα μεγέθη (27”- 35”) όπως η AG352UCG. Τώρα, η οθόνες τρίτης γενιάς - AGON 3 – είναι εδώ με εντυπωσιακές προδιαγραφές ελκυστικό σχεδιασμό και ακόμα πιο πολλά gaming χαρακτηριστικά από ποτέ!
Οι προδιαγραφές
Η 27” (68,6 εκ) AG273QCG είναι εξοπλισμένη με ένα κυρτό (1800R) TN panel σε QHD ανάλυση (2560x1440), υποστηρίζει το Nvidia G-SYNC και έναν υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης στα επιβλητικά 165 Hz, καθώς και 1 ms χρόνο απόκρισης. Οι χρήστες των υποστηριζόμενων Nvidia GPUs θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν το G-SYNC, ώστε να εξαλείψει το σκίσιμο και τραύλισμα και να ταιριάζει το ρυθμό ανανέωσης της οθόνης με το ρυθμό πλαισίου του GPU τους. Η υψηλή φωτεινότητα των 400 nits διασφαλίζει, ότι η οθόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και σε φωτεινούς χώρους. Δύο ενσωματωμένα ηχεία 2 W με DTS ολοκληρώνουν ολόκληρο το οπτικοακουστικό πακέτο.
AOC AG273QCX: 1800R καμπυλότητα, 144 Hz ρυθμός ανανέωσης, 1 ms χρόνος απόκρισης, HDR, FreeSync2
Η 27” (68.6 εκ) HDR (High Dynamic Range) οθόνη AG273QCX από την άλλη πλευρά είναι εξοπλισμένη με παρόμοιο κυρτό (1800R) VA panel σε QHD ανάλυση με ρυθμό ανανέωσης 144 Hz. Χάρη στην υψηλή φωτεινότητα των 400 nits, η οθόνη υποστηρίζει το HDR πρότυπο VESA DisplayHDR 400. Για να συνοδεύσει το HDR, διαθέτει επίσης το AMD FreeSync 2 HDR για να μετριάσει την καθυστέρηση εισόδου που προκαλείται από τη χαρτογράφηση τόνων του HDR, και για να επιβάλλει το Low Framerate Compensation (LFC) καθώς και να απαλλαγεί από το σκίσιμο και το τραύλισμα. Ο στατικός λόγος αντίθεσης 3000:1 του VA panel και η κάλυψη 90% της DCI-P3 γκάμας ζωντανεύουν τα γραφικά με βαθιά μαύρα και ζωηρά χρώματα, προσφέροντας ευρείες γωνίες θέασης 178°/178°. Η υψηλή ανταπόκριση εξασφαλίζεται με 1 ms χρόνο απόκρισης, το οποίο επιτυγχάνεται με μία τεχνική strobe. Τα δύο Χ 5W ηχεία της οθόνης AG273QCX είναι επίσης συμβατά με DTS.
Ο σχεδιασμός
Και οι δύο οθόνες είναι τώρα εξοπλισμένες με panel 3 όψεων χωρίς πλαίσιο, επιτρέποντας το απρόσκοπτο στήσιμο πολλαπλών οθονών. Είναι επίσης, αρκετά εργονομικές, προσφέροντας ρύθμιση ύψους 110 χιλ. εκτός από τις επιλογές περιστροφής και κλίσης. Πίσω από το panel, τα AGON Game Lights, εξαιρετικά προσαρμόσιμα με πάνω από 100.000 χρώματα, φέρνουν την πρόσφατη τρέλα των RGB στις οθόνες AGON! Τα AGON Game Lights μπορούν επίσης να προσαρμοστούν για να αλλάζουν σύμφωνα με το παιχνίδι. Η κόκκινη, κομψή, γωνιώδης βάση της AG273QCG και η ασημένια βάση της AG273QCX στέκονται σταθερά στο γραφείο χωρίς να καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Η καμπυλότητα των 1800R και στις δύο οθόνες αυξάνει τη βύθιση στο παιχνίδι και δημιουργεί μια άνετη οπτική απόλαυση στην προβολή περιεχομένου από την μία μεριά έως την άλλη. Η γνωστή ανασυρόμενη βάση ακουστικών από τις παλαιότερες οθόνες AGON, έχει επανασχεδιαστεί και διπλασιαστεί, παρέχοντας στήριγμα σε κάθε πλευρά. Για εύκολο στήσιμο και αποσυναρμολόγηση (τουρνουά, LAN parties κτλ.) η βάση μπορεί να συναρμολογηθεί με μηχανισμό ενός κλικ χωρίς βίδες, και η λαβή μεταφοράς επιτρέπει την εύκολη μεταφορά. Το επανασχεδιασμένο, κομψό ενσύρματο τηλεχειριστήριο της οθόνης AG273QCX, AOC Game Pad επιτρέπει επίσης εύκολη ρύθμιση ποικίλων OSD ρυθμίσεων.
 AGON Game Lights: φέρνουν την τρέλα των RGB στις οθόνες AGON!
Πρόσθετες λειτουργίες
Εκτός από τα πολλά χαρακτηριστικά που αναφέρονται παραπάνω και οι δύο οθόνες διαθέτουν
  • AOC Game Color, όπου οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν τον κορεσμό χρωμάτων για καλύτερα επίπεδα γκρίζου και λεπτομέρειες εικόνας,
  • AOC Game Modes, με συγκεκριμένες βελτιώσεις που στοχεύουν σε διαφορετικά είδη παιχνιδιών και 3 προσαρμόσιμα προφίλ χρήστη,
  • AOC Shadow Control, για να προσαρμόσετε τα επίπεδα σκίασης για καλύτερη εικόνα στις σκοτεινές περιοχές χωρίς να επηρεάζεται η υπόλοιπη οθόνη
  • AOC Dial Point, ένα δείκτης στόχευσης στο κέντρο της οθόνης που βοηθά τους χρήστες να στοχεύουν με μεγαλύτερη ακρίβεια σε παιχνίδια βολής,
  • FPS Frame Counter, μία επικάλυψη που δείχνει τα τρέχοντα καρέ ανά δευτερόλεπτο,
  • Flicker Free Technology, για μείωση της κόπωσης των ματιών σε πολύωρα παιχνίδια.
  • Και ένα νέο, ενημερωμένο OSD με μια νέα, μοντέρνα εμφάνιση και ένα συνοδευτικό OSD (G-Menu) με βάση το λογισμικό για ακόμη μεγαλύτερη προσαρμογή.
Οι δύο αυτές οθόνες AGON 3 ανακοινώθηκαν, δοκιμάστηκαν και εκτιμήθηκαν ιδιαιτέρως από τον Τύπο στην έκθεση gamescom 2018 και τώρα θα είναι διαθέσιμες στα ράφια των ηλεκτρονικών και φυσικών καταστημάτων για να τις απολαύσουν οι gamers.

About Freegr network

Από το Blogger.