Denuvo: Ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρήματα κατά των εφαρμογών προστασίας των videogames (γνωστά και σαν DRM από το digital rights management) είναι ότι οι χρήστες των παιχνιδιών έχουν πολύ χαμηλές αποδόσεις σε χρόνους φόρτωσης.
Μια από τις πιο “επιτυχημένες” εταιρείες στον κλάδο του DRM, η Denuvo αναφέρει εδώ και καιρό ότι τα εργαλεία της δεν προκαλούν τέτοια ζητήματα.D
Αυτή την εβδομάδα όμως, το Overlord Gaming ένα κανάλι του YouTube επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία ψεύδεται. Πως; Το κανάλι χρησιμοποίησε σπασμένα παιχνίδια με προστασία της Denuvo και σύγκρινε τα αποτελέσματα.
Οι διαφορές στην απόδοση ήταν από οριακές έως αισθητές. Ωστόσο, σε όλες τις περιπτώσεις, το κανάλι Overlord Gaming επιβεβαιώνει μια γενική τάση των παρενεργειών του λογισμικού της Denuvo σε δύο βασικές κατηγορίες: τους χρόνους φόρτωσης αλλά και επιπλοκές στα “frame time”.
Όταν κυκλοφόρησαν τα cracks, οι ιδιοκτήτες του Overlord Gaming κατάφεραν να αφαιρέσουν το Denuvo DRM από τα παιχνίδια τους.
Πριν από αυτό, είχαν βρει frame time spikes στα 100, 200 και 400 χιλιοστών του δευτερολέπτου σε κάθε παιχνίδι που περιείχε προστασία της Denuvo. Όλα αυτά εξαφανίστηκαν σε κάθε cracked έκδοση των παιχνιδιών που δοκίμασαν.
Και στα έξι παιχνίδια που δοκίμασαν, οι χρόνοι φόρτωσης ήταν από 50 έως και 80% μεγαλύτεροι στα παιχνίδια με την προστασία της Denuvo.
Τα παιχνίδια που δοκιμάστηκαν στο βίντεο της Τρίτης του Overlord Gaming, ήταν τα: Dishonored, Dishonored 2: Death of the Outsider, Deus Ex: Human Revolution, Bulletstorm: Full Clip Edition, Motoracer 4, και Rime.
Το τελευταίο παιχνίδι στη λίστα αυτή, προκάλεσε ήδη αντιδράσεις για κακές επιδόσεις στα PC. Το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν και η αιτία των δοκιμών του Overlord Gaming.
Χρόνια μετά την εμφάνιση και την καθιέρωση της προστασίας της Denuvo σαν την πιο δημοφιλή επιλογή DRM στους προγραμματιστές παιχνιδιών για PC, όλα τα νέα που κυκλοφορούν αποδεικνύουν το αντίθετο.
0 Post a Comment:
Δημοσίευση σχολίου