Motherboard RAID: Οδηγός για αρχάριους

Επειδή υποψιαζόμαστε ότι μάλλον σας έπεσε βαρύς ο προηγούμενος σχετικός οδηγός για αρχαρίους, που αναφερόταν στο τι είναι το RAID, έτσι σε αυτό το άρθρο θα είμαστε πιο συνοπτικοί, χωρίς όμως να υπολείπεται σε ανάλυση, του τι είναι το Softaware και τι το Hardware RAID.
Όμως για την καλύτερη κατανόηση αυτού του άρθρου θα πρέπει να έχετε διαβάσει πρώτα το “Τι είναι το RΑID”, αφού το το παρόν αποτελεί συνέχεια του. Πάρτε μία βαθιά ανάσα και πάμε.

Τι είναι το Software RΑID

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιεί πόρους τους υπολογιστή, όπως μέρος της CPU, μνήμης κλπ, για να χειριστεί όλους τους υπολογισμούς που απαιτούνται για τις λειτουργίες του RΑID. Όσο πιο σύνθετη είναι η διαμόρφωση του RΑID, τόσο περισσότερη απαιτούμενη επεξεργαστική ισχύς απαιτείται. Επιπλέον οι δίσκοι του RΑID συνδέονται επάνω στην μητρική σας κάρτα, οπότε θα πρέπει να έχετε μία μητρική που να φέρει αρκετές υποδοχές για SATA δίσκους.
Φυσικά είναι και ο πιο οικονομικός τρόπος για να δημιουργήσετε ένα RΑID. Υπάρχουν αρκετά προγράμματα στην αγορά που μπορούν να σας κάνουν αυτήν την δουλειά, για όλα τα λειτουργικά συστήματα. Είτε έχετε Linux, είτε Mac OS, είτε Windows.
Ειδικά για τα Windows, από τα 8.1 και μετά δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποιο software αφού η δυνατότητα δημιουργίας ακόμα και RΑID5, έχει ενσωματωθεί στο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, μέσα στην διαχείριση δίσκων. Πολλές περισσότερες δυνατότητες θα συναντήσετε φυσικά στο λειτουργικό Windows Servers. Στα Linux το πιο συνηθισμένο software RΑID είναι το δωρεάν mdadm.
Υπέρ:
 • To Software RAID αν δεν είναι δωρεάν, είναι τουλάχιστον οικονομικότερο από το Hardware RΑID,  στη αρχική αγορά του. Σας παρέχει την δυνατότητα να πραγματοποιήσετε όλων των ειδών τα RΑID, ακόμα και τους συνδυασμούς αυτών, όπως RΑID10, 50, 60 ή 100.
 • Οι σημερινοί υπολογιστές είναι τόσο ισχυροί, οι επεξεργαστές μπορούν εύκολα να χειριστούν την επεξεργασία RAID 0 και 1, χωρίς να ρίξουν αισθητά την απόδοση. Και γενικά δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα με τα RΑID που δεν έχουν parity, όπως τα 0, 1, 10, και 01.
 • Το Software RΑID μας επιτρέπει να πάρουμε αυτούσια την συστοιχία των δίσκων από ένα υπολογιστή και να την εγκαταστήσουμε σε ένα άλλο.
Κατά:
 • Θα πρέπει η μητρική μας να έχει αρκετές θύρες SATA ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τους μεγάλους συνδυασμούς του RΑID, όπως το 60 και το 100, που απαιτούν 8 δίσκους το καθένα.
 • Το λογισμικό RAID “τρέχει” σε ένα συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα και δεν μπορεί ένα δεύτερο λειτουργικό σύστημα να δει τους δίσκους αυτούς. Δηλαδή αν στον υπολογιστή μας τρέχουμε και Windows και Linux, και έχουμε στήσει το RΑID στο Linux, τότε τα Windows δεν μπορούν να δουν τους δίσκους αυτούς.
 • Η απόδοση του υπολογιστή μειώνετε αν χρησιμοποιείτε τις πιο σύνθετες διαμορφώσεις RΑID. Για RΑID5 καλό θα είναι να έχετε το λιγότερο ένα i5 μηχάνημα. Γενικότερα τα RAID5 και πάνω περπατάνε καλά σε μηχανήματα φτιαγμένα για servers, που η επεξεργαστική ισχύ είναι υψηλή.
 • Η αντικατάσταση του αποτυχημένου δίσκου στο λογισμικό RAID είναι λίγο πιο περίπλοκη. Θα πρέπει πρώτα να πείτε στο σύστημά σας να σταματήσει να χρησιμοποιεί το δίσκο και στη συνέχεια να αντικαταστήσετε το δίσκο. Έτσι, δεν είναι τόσο εύκολη όσο η αντικατάσταση του δίσκου στο hardware RAID, όπου εκεί απλά βγάζετε τον δίσκο και βάζετε ένα νέο.

Τι είναι το Hardware RAID

To Hardware RAID είναι μία εσωτερική κάρτα, όπως μία κάρτα γραφικών, ή μία κάρτα με έξτρα θύρες USB, που τοποθετείται επάνω σε ένα slot στην motherboard.
Σε μια εγκατάσταση Hardware RΑID, οι μονάδες δίσκου συνδέονται επάνω στην κάρτα RAID, η οποία συνήθως συνδέεται με την μητρική κάρτα μέσω μίας υποδοχή PCI ή PCI-Express (PCI-e). Η εσωτερική αυτή κάρτα εκτός από τις θύρες, περιέχει και τον controller του RΑID και λειτουργεί το ίδιο καλά για μεγάλους servers καθώς και για επιτραπέζιους υπολογιστές.
Επίσης υπάρχουν και εξωτερικά συστήματα μονάδων RAID που διαθέτουν μία ενσωματωμένη κάρτα ελεγκτή εσωτερικά στο σύστημά τους.
Υπέρ:
 • To Hardware RΑID έχει δικό του επεξεργαστή και μνήμη, οπότε δε καταναλώνει πόρους από το υπολογιστή μας.
 • Καλύτερη απόδοση, ειδικά σε πιο σύνθετες διαμορφώσεις RΑID. Η επεξεργασία γίνεται από τον ειδικό επεξεργαστή RΑID, αντί του κύριου επεξεργαστή του υπολογιστή, το οποίο μεταφράζεται σε λιγότερη πίεση στο σύστημα κατά τη δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας και λιγότερο χρόνο διακοπής κατά την επαναφορά δεδομένων.
 • Διαθέτει περισσότερες επιλογές διαμόρφωσης RΑID, συμπεριλαμβανομένων και των συνδυασμών RΑID, οι οποίες ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες με ορισμένα software RΑID.
 • Συμβατό σε διάφορα λειτουργικά συστήματα. Αυτό είναι κρίσιμο εάν σκοπεύετε να αποκτήσετε πρόσβαση στο σύστημα RΑID από διάφορα λειτουργικά συστήματα που τρέχουν στο υπολογιστή σας, για παράδειγμα και από Linux και από Windows. Το hardware RΑID θα αναγνωριζόταν από οποιοδήποτε σύστημα.
 • Πραγματικά εύκολο στη ρύθμιση. Οι περισσότεροι ελεγκτές RAID θα έρθουν με έναν οδηγό μενού με γνώμονα ότι δε είστε ειδικός να δημιουργήσετε τη συστοιχία RAID. Στην καλύτερη περίπτωση, ορισμένοι είναι σε θέση να ρυθμίσουν το RAID αυτόματα και σωστά.
Κατά:
 • Δεν είναι δωρεάν! Η κάρτα κοστίζει από τιμές που κυμαίνονται από 25 έως και 600 ευρώ, αναλόγως την ποιότητα και το επίπεδο που θέλετε να δουλέψετε. Οι RΑID κάρτες που υποστηρίζουν τα 0, 1 ή 10 είναι σχετικά φτηνές, ενώ αν θέλετε από RAID 5 και πάνω οι τιμές ξεκινάνε από τα 150 ευρώ.
 • Σε περίπτωση που ο controller καεί, θα χρειαστεί ειδικό λογισμικό για την ανάκτηση των δεδομένων, και δεν αρκεί απλά να τον αντικαταστήσουμε.
 • Για την καλύτερη παρακολούθηση της υγείας και της απόδοσης του συστήματος RAID, πρέπει να βασίζεστε στο συγκεκριμένο λογισμικό που παρέχεται μόνο από τον προμηθευτή της κάρτας.

Τι είναι το RAID της Motherboard

Υπάρχει και ένα τρίτο είδος RΑID. Πρόκειται για το έτοιμο RAID που προσφέρουν ορισμένες μητρικές κάρτες. Όμως αν και ακούγεται σαν hardware RAID, στην πραγματικότητα είναι Software RAID ή όπως συνηθίζεται να το προσφωνούμε FakeRAID (ψεύτικο RAID).
Το FakeRAID είναι ένα λογισμικό που βρίσκεται στο BIOS. H motherboard δεν φέρει επάνω της κανένα ειδικό chipset για το RΑID και απλά το BIOS χρησιμοποιεί την υπολογιστική ισχύ και την μνήμη της μητρικής για να κάνει όλους τους υπολογισμούς του RΑID, ακριβώς όπως και στο Software RΑID. Στο παιχνίδι μπαίνουν και drivers των Windows που μαζί με το BIOS κάνουν την δουλειά του controller.
Επιπλέον επειδή το είδος αυτού του RAID είναι στημένο από την μητρική, αν αυτή καεί τότε θα χάσουμε όλα τα δεδομένα μας, και μόνο αν την αντικαταστήσουμε με μία ολόιδια θα τα ανακτήσουμε και πάλι. Οπότε μετά από 5 χρόνια που έχει πιθανότητες να σας καεί η μητρική προσευχηθείτε να υπάρχει στοκ έστω και μία.
Τέλος λόγω του ότι χρησιμοποιεί drivers των Windows, μπορεί να στηθεί μόνο σε λειτουργικό Windows. Γενικότερα προσφέρει μόνο τα μειονεκτήματα του Software RAID και με επιπλέον τρικλοποδιές, οπότε καλό θα ήταν να μην το χρησιμοποιήσετε.
Το μόνο καλό με το FakeRAID είναι ότι αν το έχετε στην μητρική σας τότε μάλλον η μητρική σας είναι καλής ποιότητας!!!!

Βρείτε ποιο RAID σας ταιριάζει

Δύσκολη απόφαση! Υπάρχουν 3-4 βασικά κριτήρια επιλογής, αλλά συνήθως ο καθένας κινείται με τις προσωπικές του επιλογές.
Για την πλειονότητα των αναγνωστών μας, που έχουν ένα απλό οικιακό υπολογιστή, συνήθως δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χρήματα για τη αγορά ενός hardware και σαφώς μένετε στην λύση του δωρεάν Software RAID. Αν έχετε μόνο δύο δίσκους τότε δημιουργείτε ένα RAID1 και αν έχετε τρεις τότε το RAID5 είναι αυτό που σας ταιριάζει.
Τέλος αν θέλετε να παίξετε, τότε υπάρχει για εσάς το RAID0 που με δύο μικρούς δίσκους SSD μπορείτε να γράψετε ΜΟΝΟ το λειτουργικό σας σύστημα και να δείτε τον υπολογιστή σας να εκτοξεύεται σε ταχύτητα. Προσοχή όμως, σας επαναλαμβάνουμε ότι τα δεδομένα σας θα πρέπει να βρίσκονται έξω από το RAID0. Γιατί και οι SSD χαλάνε. iGuru

, , ,

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

Simple Post

Simple Post 2

New Carousel

Mag Post 2

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Labels

1080p 128bit 12Ghost 12MP 1821 1TB 1Teraflop 2012 22nmSRAM 24Mbps 24Mpbs 24W 25Gbps 25nm 28η Οκτωβρίου 28nm 32bit 32nm 3alityDigitalLLC 3D 3E 3G 3G.Nokia 3GHSDPA 3nm 3way 45nm 4890 4890x2 4GB 55nm 5800 5D 5G 5TB 64-bit 64bit 65nm 6core 6MBcache 790GX 7gBPS 80HDD 890FX 9150e 920Core7 936 945GSE 9600GT 9800GT αγορά ΑΕΠΙ Αεροπορία Αθήνα Αινστάιν ακρίβεια ανακύκλωση ανάπτυξη ανεργία άνθρωπος ανταγωνισιτκότητα απάτη απόδοση άρωμα ασύρματα ασφάλεια ασφαλιστικό αυξήσεις αυτοκίνητα βιβλία βίντεο βιομηχανία Βουλή Γη γιορτές Γκόρ γονείς γραφειοκρατία Δ.Ε.Η Δ.Ε.Η. δαιδίκτυο δεδομένα Δήμοι δημοκρατία δημόσιο δημοσιογραφία δημοσκόπηση διαδικτυο διαδίκτυο διαδίτκυο Δίας διάστημα διαφήμιση Διαφθορά δικαιοσύνη δίκτυα δικτύωση δίτκυο δρόμοι Δωρεάν Ε.Ε. Ε.Ε.Τ.Τ Ε.Ε.Τ.Τ. Ε.Ε.Χ.Ι Ε.Μ.Π Ε.Ρ.Τ Ε.Υ.Π. έγκλημα ΕΔΕΤ ΕΕΤΤ Εθνική ειδ ειδησεις ειδήσεις ειδήσιες εικόνα έκθεση εκπαίδευση εκπομπές έκφραση ελευθερία Ελλα΄δα Ελλάδα Ελλλάδα εμπόριο ενεργεια ενέργεια ενημέρωση Ένωση καταναλωτών ΕΠΑΚ επιδόσεις επικοινωνία επικοινωνίες επιστήμη επιστημονική επιχειρήσεις έρευνα έρωτας ευκρίνεια ευρυζωνικά ευρυζωνικότητα Ευρώπη ζωή Η.Π.Α Η.Π.Α. ηλεκρονικό ηλεκτρικά ηλεκτρονική ηλεκτρονικό ηλιακός θερμότητα Θεσσαλονίκη ιδιοκτησία ιδωιτικότητα Ιμια ΙΝ.ΚΑ ίνες Ιντερνετ Ιντερνέτ Ιστορία Κ.Π.Σ καινοτομία καιρός κάμερεςς Καρβέλας καρκίνος καταναλωτές καταναλωτής κβαντική Κίνα κινητά κλησεις κλήσεις Κλώνος κοινωνία Κομισιόν Κόσμος Κράτος κρίση κριτική κρυπτογράφηση Κυβέρνηση Κυπαρισσία Λαζόπουλος λειζερ λιμάνια λογισμικό μέλλον μεσσηνία Μετρό ΜΙΤ μουσική μπαταρίες Μπουκοτάζ νεα νέα νεολαία νοημοσύνη νοικοκυριά Νόμπελ Ειρήνης Ο.Τ.Α. Ο.Τ.Ε. Ο.ΤΕ. οθόνες οικογένεια οικολογία οικονομία οικοσύστημα Ολυμπιάδα ΟΟΣΑ οπτικές ΟΤΕ Παιδεία παιδιά παιχνίδια Παρατηρητήριο Παρελάσεις πειρατεία πειρατία περιβάλλον περιεχόμενο Περιφέρειες πιστωτικές Πλανητάριο Πληροφορία Πληροφορική πνευματική ποδόσφαιρο πολιτεία πολιτική πολιτικοί πορνό πορνογραφία Ρ.Α.Ε Ρ.Α.Ε. ράδιο ραδιόφωνο ρομπότ Ρουσσόπουλος Σ.Δ.Ι.Τ. ΣΑΕ ΣΑΠΤΕ σάτυρα σέξ Σηφάκης σπορ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σύμπαν σχολεία σχολείο σψιφι σωματίδιο ταινίες τεχ τεχνητή τεχνολογία τηλειατρική τηλεόραση τηλεπικοινωνίες τηλεφωνία Τουρισμός Τουρκία τράπεζες Τρίκαλα υγεία υπολογιστές υπολογιστής υπουργεία Υπουργέια φακελλάκι φαντασία φορ φορητοί φορητός φορτιστής φτώχεια χάκερ χειρόγραφα Χριστούγεννα ψηφιακά ψηφιακές ψηφιακή ψηφιακό A.E.P.I A.I a100fm ABL academy accurancy Acer activephase Adamo add add/remove Adobe AdobeFlash ADSL ADSLtech Advancedclock advent alcatel AM2+ AM3 AMD AMD64 AMDPuma amilo AMOLED AND Android anonymous Anti-shock antializing antivirus API Aplle apple applications APU archos ArmCortex army Arrandale Arthas Aspire4930 aspireone AsRock asus AsusTurboVEVO athens AthlonNeo AthlonX2 AthlonX3 AthlonX4 ATI ATIHDMI ATIMobilityHD ATIRadeon ATIRadeonHD Atom Atom330 AtomDuo audio avast avatar AVI Avivo Azure Backup bandogo bandwidth battery BD Beijing2008 benchmarking Bigbang bing bios BIOSTAR BIT Bizzard blackberry blackcaviar blackedition Blizard Blizzard bloggers blogs Bluetooth BluRay Bly Ray BMW Bobcat boeing bootable browser browsers BSA BT BT2.0 bug bugs BumpTop C.E.S. cache caching Caipella calc Calfeine Callibration Calpella camcorders capcom car carPC Catalyst ccleaner CE3100 Cebit CeleronD Cell Centrino2 Centrinoduo CEO CERN ces championship chat chem CherryPal chipset ChipsetH57 Chrome530gt ChromeOS Cisco Clarke cleanup ClearCMOS clockgen cloneDVD cloning cloud cloudpc cmd cmputing codecs Columbus com commodore comodo Compal computex computing concept conferences Congo conn-xTV Connection controlpanel cooler core core2duo Core2Extreme Core2Quad corei3 corei5 Corei7 Corei7Extreme corei9 CoreVpro Corsair COSMOTE cpu cpu-gpu Creative creditcard CRM CrossfireX crucial CSRF cuda cybercrime cypress D-Link Danube DART data datacenters DataTraveler DDR1066 DDR1333 DDR3 DDR4 Debian dekstop Dell demo deneb desktop Developer Devicestage Devilsmaycry4 dfi digital DigitalPro DirectX DirectX11 Displayport domain Dot doubleplay DowJones downloads DraftN Dragonplayer Drive Drivermax drivers drives DSLAM DSLR DTE DTN dualboot dualchannel DualcoreNehalem DualDVI DualGPU dualslot Dunnington DVD DVI DX11 dynabook e-commerce e-mail e-shop E.E. E3 E72 E8100 Eλλάδα EAH5850 ebay ebook eCPU EDGE EeePC EeepC1101HA EeepcT191 EETT efficiency EFI embedded emulators EN9500GT encoding energyeficient ericsson ESA eSata Ethernet Euro2008 Europe event Everex eVGA expansionpack explorer Extreme Eyefinity F6V-C1 Facebook Facebook news Facebook.internet fallout3 Fansink farcry2 FBCcache Fermi ferrariOne festival FFTH FIFA fileden filedropper filehosting files filesharing filters Finalfanatacy Firefox FireGL8650 firewall firewire800 fixes flashplayer flexible FlexiISN Flickr Flock fm Ford format Forthnet Forum FOXCONN fps framerate freegr freegr.gr Freescale frree FSB1066 FTC FTTH Fujitsu fujitsu-siemens FullHD Fusion future fx5800Quatro G-Force G300 G41 GA780SLi-DS5 gadgets gadgets tech Gameconvetion gamepad gamepay gameplay gamers games gaming gaming tech Gates Gbps GDDR3 GDDR5 Geforce Geforce220 Geforce260 Geforce9500GT Geforce9800GTX Geforcegtx280 Geforcegtx295 Geforcegtx465 Geforcegtx480 gigabit Gigabyte Gingle Glaciator globe gmaes GodofWar goldfamers Google google.tech GoogleChrome Gparted GPCPU GPRS GPS GPU gr GrandTheftAuto graphics Grass greece Greeenpower greeksubs GreenIT GSMA GT295 GT300 GTC260 gtx280 GTX295 GTX460 GTX680 Gulftown Gyy H55 hack hackers hacking hard hardcore harddrive hardwar hardware havok HCDP HD HD-DVD HD3300 HD5870 HDD HDDVD HDMI HDstreaming HDTV HDvideo Hellenic Hellenictask Hellug hgh definition highdef Hitachi hitech HMX-U10 HOL homecinema hotspot HP HPIpaq914 HSDPA HTC HTCShift HTML5.0 HTPC Huawei Hydra HydridCrosffire HydridSLI HydridSSD Hynix HyperThreading Hypertransport3 HyperXT1 I.E. I.E.8 IBM ICANN IDC IdeapdS10 Idemitsu IDF Idle IEDM IEEE IFA IFA2008 IFPI IGP Iinternet IMAGINECup imdb Inel infoquest Infosystem Intel Intel.Quad Intel945GC Intel945GSE IntelA110 IntelAtom IntelCoreDuo IntelCorei7 INTELGMAX4500 Intelmatrix IntelX58Express interface intern internet internet.E.U. internetexplorer internetradio Internettablet ION ION2 IP ip adress IPν6 iPad iphone iPlayer ipod iptv ipv6 ISP ISP. Ispironmini12 Itanium itnel Java JoliCloud K10 KatanaGTI kde-pim KDE4.1 keyboard kids Kingston Kmail Kmetalgate Konami L3cache lanparty laptop Larrabe laser law layer LCD LED Lenovo Leo LG li-ion Liano LifeSpace lifestyle Lightframe LightPeak links Linksys LiNUX live Livemesh livemessenger liveTV LLU logitech Loop LTE Lynnfield M.I.T. M93 M97 MacOS MAD Mai mainstream malware marketing matrixGTX285 Matsushita MaximusIIIFormula Mbit Meego memory messaging mews MI5remote MicroATX microSD microsoft MicroUSB MID MID. minibook mininova miniPCIe minis Mio miroamer MIT MKV MMOGs MMORPG MOBIL mobile Mobile945GM mobileWiMax mobility Moblin mobo mobos mobos785hipset models monos montevina moorestown Morph motherboard motorola mousepads movies mozilla mp3 mp3players mp4 MPEG-1 MPEG-4 Mpps msi msic msn multi-GPU multicore Multimedia Multiplayer multiplier multithreating multitouch music mybook mybookmirror myphone myspace Myunistaller NAND Nano nanotechnology NASA NASDAQ nature NC10 NEC Nehalem NeoX2 NetbookNB100 netbooks netops new news news tech Nexus NFL nForce nforce 790i nforce780 ning nintendo nokia Northbridge notebooks NSN Nvidia NvidiaGF100 NvidiaSLI nviroment Nvision2008 NVRAM Nymonyx O.T.A. O.T.E OCZ office2007 office2010 office2012 Okteta OLED OLEDTV OLPC on line online OnTelecom Open source OpenGL Openoffice3.0 Opera Operton Origami OTE OTE.ADSL Otenet overclocking Ovistore oxconn Oympic p2p P45 P55 P57 P67 P6TD Deluxe PackardBell Packet pad panasonic partition patch Pavillion pc PCB pci express pci express 3.0 PCIe PCIExpress PCIslots PDA pdf peace Penryn pentium4 pentiumE pentiumSU2700 performance PES2009 PES2010 pestaola Phenon PhenonIIX4955 PhenonX2 PhenonX49950 PhenonX6 Philips phising Phoenix phone photo Photoshop Physx PineTrail Pineview Pioneer piracy platters Playstation Playstation3 PMP portal Poulsbo power powercolor Powergate PRAM press-gr PrivateFolder procesors processlasso processors projectors proxyserver PS3 pspGo PSU Puma Q57 q9100 Qcard QPI quadchannel Quadcore QuadSLI Qualcomm Quanta Quest quicklock quicstart QVGA R800 RadeonHD Radeonhd3650 RadeonHD4830 RadeonHD4870X2 RadeonHD5830 radio radio936 Raid RAM rapidshare RealD3D Realtek recovery registry retail Ribbon riping robot rootkit router RTM RV740 RV770 rv770le RV790 RV870 S3Graphics s60 s60 touch Sabine Safari samsung sandisk Sandy SandyBridge SaoPaolo SAP Sapphire SAS sata sata3.0 SATA3.0Gbps SATA6.0Gbps school SciB science scifi Seagate search searching secure security Server2008 servers serversHTAsist services setfsb setiHome sex sfc shadermodel shaderr sharing sharp Shirt shoutcast sidebar Siemens sites skype SleepnGharge SLI SLI2 Smarconnect smartphone sms SO-DIMM SOAP soccer social networking socket socket775 software SOHO SOI Solaris son sonata Sony sony ericsson Sonyericsson sot sound sp1 sp2 sp3 space speed Speedstep Spider Sports Sprint spyware ssd SSE4.2 SSL start starwars steppinh/ModelSLAEN stream streaming Strike stuff subnotebook subnotebooks suggest Sun superleague superPC SuperRV770 surface suse symantec symbian sytemtray T101H t91 tablet TB TDD9000 TDP tech tech.news tecn Tegra2 Tegra3 Tellas terraflops Tesla tessellation TFT THQ Thuban thunderbolt timeline timings tips Tohiba tomorrow torrent Toshiba touchscreen Touchsmart touchUI Trillian Triple-SLI TriplechannellDDR3 tripleplay tripleSLI trojan truevision Tuning Turboboost turbocore Turbomemory TurboV TurionX2Ulra tutorial TV Tvout tvtuner tweaking twitter U.S.A. ubuntu UE40B6000 UEFA UEFI ugo Ui ultraportable UMPC UMTS Unisus univercity update updates url usa USB 3.0 USB2.0 USB3.0 USBflash VaioF VaioP VaioX VaioZ VDSL VEMUS Venus VIA vibering video Viewsonic virtualDub virtualization virus Vision Vista VistaSP2 visualstudio vivodi VlcPlayer vLite VMD vodafone Voip VoltageTweak Waffer watercooling WD web webcam WebOS websurfing westmere WHDI wi-fi wi-max widescreen widgets WiFi WiGig.wireless Wikipedia WilCharge WiMax Windows windows10 windows7 windows8 WindowsIstaller windowsmobile Windowsresize Windowsvista WindowsXP wireless WirelessHD wirelless WMC wordpress works workshop world worms Wow write WWF x18-m x25-m X380 X49530e X58 xbox360 XD1 Xeon7400 XeonX7460 XFX XML Xnote110 XP XPERIA X1 XPERIA X1 QWERTY XPERIA X10 Xtreme xxx Yahoo Youtube Yukon Z530 zune

2 Column Post

Translate

Mag Posts

Combined Post

Combined Posts 2

Video Posts