τεχνολογία

Ο Αμερικανικός Στρατός με όπλα τεχνητής νοημοσύνης

Η χρήση τεχνητής νοημοσύνης στο πεδίο της μάχης είναι μια συζήτηση με ένθερμους υποστηρικτές και φανατικούς πολέμιους. Οι ΗΠΑ φαίνεται πως θέλουν την εφαρμογή της τεχνολογίας στη μάχη και πιστεύουν πως ο πλήρης έλεγχος ορισμένων όπλων από μία AI είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστούν κάποια εχθρικά οπλικά συστήματα.
Ο κόσμος ανησυχεί αν μία τεχνητή νοημοσύνη ελέγχει το όπλο και υπάρχουν μερικοί περιορισμοί στο τι μας επιτρέπεται να κάνουμε με την AI. Αυτό μπορεί να μειώσει την ικανότητα του στρατού να χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να αυξήσει το χρόνο αντίδρασης των οπλικών συστημάτων. – Bruce Jette, υπεύθυνος των Αγορών, Logistics και Τεχνολογιών του Στρατού
Ο χρόνος είναι όπλο” σύμφωνα με τον Jette και αν η AI δεν αφεθεί να ελέγχει σωστά τα οπλικά συστήματα και τις αλληλουχίες πυρός, μακροπρόθεσμα θα ζημιωθούν οι ΗΠΑ. Ο ανθρώπινος χρόνος αντίδρασης είναι κατά πολύ κατώτερος από μία AI η οποία μπορεί να στοχεύει εχθρικά οπλικά συστήματα πολύ πιο γρήγορα.
Ωστόσο δεν είναι πρόθυμος να παραδώσει τον πλήρη έλεγχο στην AI. Ο στρατός προσπαθεί να κατασκευάσει μία AΙ αρχιτεκτονική η οποία δε θα ανοίγει πυρ μόνη της ή χωρίς περιορισμούς. Χρειάζεται η κατασκευή ενός συστήματος ελέγχου το οποίο θα επιταχύνει το χρόνο αντίδρασης των συστημάτων.

About Freegr network

Από το Blogger.