freegr

Η Google ασφαλίζει τέρμα το incognito mode στον Chrome

Τελικά αποδείχθηκε πως η ανώνυμη περιήγηση στον browser της Google δεν ήταν και τόσο ασφαλής... Όλοι οι browsers έχουν μία επιλογή που επιτρέπει στους χρήστες να μπαίνουν στα sites που θέλουν, εντελώς ανώνυμα... 
Ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζουν, καθώς τα πράγματα αποδείχθηκε πως δεν είναι έτσι. Το incognito mode το χρησιμοποιούν όσοι δεν θέλουν να μείνουν καταγεγραμμένες στο ιστορικό τους οι σελίδες που έχουν επισκεφτεί ή τα στοιχεία που έχουν βάλει σε οποιοδήποτε ιστότοπο, ενώ παράλληλα δεν λαμβάνει cookies και δεδομένα από τον χρήστη. Κάποια sites όμως είχαν βρει την... απάντηση σε αυτό. Τσέκαραν αν το FileSystem API ήταν ενεργό και μόλις τους ερχόταν ένα error λόγω της ανώνυμης περιήγησης, άλλαζαν εντελώς το περιεχόμενό τους.
 Για παράδειγμα αυτό έκαναν ειδησεογραφικές σελίδες, επιτρέποντας σε κάθε χρήστη να μπορεί να διαβάσει ορισμένο αριθμό κειμένων, καθώς από ένα σημείο και μετά, τον καλούσαν να πληρώσει ένα ποσό, προκειμένου να έχει απεριόριστη πρόσβαση. Αυτό όμως από τα τέλη Ιουλίου αναμένεται να σταματήσει, καθώς η Google προχωράει σε αλλαγές στον Chrome, προκειμένου να καλύψει τέτοια κενά. Ένας εκπρόσωπος της εταιρίας, μιλώντας για το θέμα, αναγνώρισε το πρόβλημα που θα υπάρχει σε τέτοιες περιπτώσεις, όμως τόνισε πως τα προσωπικά δεδομένα κάθε χρήστη είναι σε προτεραιότητα.

About Freegr network

Από το Blogger.