Επιστήμονες καταφέρνουν να θεραπεύσουν εννέα ποντίκια από HIV

Νέα πρόοδος στον τομέα της εύρεσης θεραπείας για τον ιό HIV έρχεται από επιστήμονες του Temple University και του University of Nebraska Medical Center. Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Nature, οι ερευνητές κατάφεραν να αφαιρέσουν εντελώς το DNA του HIV από το γονιδίωμα εννέα ποντικών με τη χρήση CRISPR και μιας άλλης μεθόδου γνωστής ως LASER ART με την οποία κρατείται σε χαμηλά επίπεδα η αναπαραγωγή του ιού.
Νομίζουμε πως αυτή η μελέτη είναι μεγάλη πρόοδος επειδή επιδεικνύει για πρώτη φορά στα 40 χρόνια της επιδημίας του AIDS πως ο ιός HIV είναι μία θεραπεύσιμη ασθένεια. – Dr. Kamel Khalili
Ο ιός HIV επιτίθεται στο ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου και αφήνει το σώμα πιο ευάλωτο στις ασθένειες. Αν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να καταλήξει στο AIDS, με τους πάσχοντες να έχουν χρόνο ζωής κατά μέσο όρο μόλις τρία χρόνια μετά τη διάγνωση. Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν τη LASER ART μέθοδο για να μειώσουν την ανάπτυξη του HIV στα ποντίκια και έπειτα χρησιμοποίησαν το CRISPR για να αφαιρέσουν το DNA που ενσωμάτωνε ακόμα τον HIV. Βάσει των αποτελεσμάτων, ο ιός δεν επέστρεψε σε 9 από τα 21 συνολικά ποντίκια που συμμετείχαν στο πείραμα.
Μετά από αυτήν την επιτυχία το επόμενο βήμα είναι οι δοκιμές σε πρωτεύοντα θηλαστικά. Ωστόσο οι επιστήμονες σημειώνουν πως οι άνθρωποι είναι πολύ μεγαλύτεροι από τα ποντίκια και έτσι υπάρχει πολύ περισσότερο DNA του HIV που πρέπει να καταστραφεί, ενώ πρέπει να ληφθούν υπόψη παράγοντες όπως η απόδοση και η ασφάλεια της μεθόδου. Παρόλα αυτά, οι επιστήμονες είναι αισιόδοξοι και θέλουν να πάρουν έγκριση για κλινικές δοκιμές πρώτης φάσης σε ανθρώπους μέχρι τα μέσα του 2020.

, ,

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.