freegr

Google Street View οι σταθμοί του μετρό, ηλεκτρικού και τραμ

Σφαιρικές φωτογραφίες από όλους τους σταθμούς του Μετρό, του Ηλεκτρικού και του Τραμ περιλαμβάνει πλεόν η υπηρεσία Google Street View σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ (Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.).
Περίπου 300 τεχνικά άρτιες φωτογραφίες 360 μοιρών ελέγχθηκαν και εγκρίθηκαν προκειμένου να ξεκινήσει το ανέβασμά τους στη γνωστή υπηρεσία της Google από τον περασμένο Απρίλιο. Στόχος της ΣΤΑΣΥ είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες της Αθήνας, αλλά και των επισκεπτών από όλο τον κόσμο που χρησιμοποιούν ψηφιακά μέσα πλοήγησης. Αυτοί κυρίως χρειάζεται να έχουν μια «αίσθηση ασφάλειας» έτσι ώστε να γνωρίζουν ότι έχουν φτάσει στο σωστό προορισμό και πως αυτή είναι η σωστή αποτύπωση του εκάστοτε χώρου σφαιρικά.
Το έργο καταγραφής ξεκίνησε πριν 8 μήνες ενώ το διάστημα των δύο μηνών που μεσολάβησαν από τις πρώτες αναρτήσεις σφαιρικών φωτογραφιών (360 μοιρών) στο διεθνές χαρτογραφικό σύστημα GoogleMaps/ GoogleStreetView «εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου εξυπηρετήθηκαν, βοηθήθηκαν και δρομολογήθηκαν χρησιμοποιώντας τις  σφαιρικές φωτογραφίες των σταθμών του Μετρό, του Ηλεκτρικού και του Τραμ.» Όπως διευκρινίζει η ΣΤΑΣΥ μόνο οι θεάσεις του σταθμού «Σύνταγμα» ξεπέρασαν τις 400.000, αυτές της Ακρόπολης 40.000 και αυτές τις Ομόνοιας τις 32.000.

About Freegr network

Από το Blogger.