freegr

12 καλύτερες εφαρμογές που λειτουργούν σε Linux και Windows!

Στο άρθρο που ακολουθεί θα αναφερθούν εφαρμογές, οι οποίες είναι λειτουργικά ίδιες ή έστω παρόμοιες, είτε βρίσκονται σε Windows ή σε Linux.
  1. Spotify.
Windows
Τώρα πια, το μόνο που χρειάζεστε για να ακούσετε τη μουσική που σας αρέσει και όχι μόνο είναι μια συνδρομή και αμέσως θα έχετε πρόσβαση στις δημοφιλέστερες μουσικές του κόσμου.
Κάτι όχι και τόσο αναμενόμενο είναι το γεγονός ότι υπάρχει μια έκδοση του Spotify για Linux. Οι άνθρωποι στο Spotify λένε ότι αν και το έχουν κάνει οι ίδιοι, δεν υποστηρίζεται. Όμως, εάν κάποιος προτιμάει τα Linux για το PC του, τότε μάλλον μπορεί και να το υποστηρίξει.
  1. YakYak.
Windows
Παραδόξως, δεδομένου του τρόπου εκτέλεσης του Chrome, το Google Hangouts δεν υποστηρίζεται από τα Linux. Ωστόσο, υπάρχει ένα υποκατάστατο στο YakYak, το οποίο μπορεί να στείλει και να λάβει μηνύματα στο Hangouts. Αναμένετε ότι το Hangouts σε επίπεδο καταναλωτών θα σταματήσει στα τέλη του 2019 ή στις αρχές του 2020 και δυστυχώς το Hangouts Meet for G Suite δεν θα είναι συμβατό με το YakYak.
  1. GIMP (αντί του Photoshop).
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Αν επαγγελματικά ασχολείστε με το design, τότε σίγουρα η καλύτερη επιλογή για εσάς είναι το Creative Cloud της Adobe, αν και κοστίζει. Το πιο γνωστό υποκατάστατο του Creative Cloud είναι το GIMP. Για διευκόλυνσή σας πρέπει να αποθηκεύετε τα αρχεία PSD σε RGB ώστε να διαβάζονται από το GIMP. Σε κάθε περίπτωση είναι μια δωρεάν επιλογή.
  1. VirtualBox.
Windows
Παρόλο που η Parallels έφερε την ενσωμάτωση των Windows στα Mac, το VirtualBox υπάρχει εδώ και καιρό, είναι δωρεάν και είναι μια καλή λύση για πολλές πλατφόρμες.
  1. Inkscape (αντί του Illustrator).
Windows
Αν αποθηκεύσετε τα αρχεία σας σε .eps ή .svg, μπορείτε να τα μετακινήσετε στο Inkscape, όπου είναι διαθέσιμες πολλές δυνατότητες που χρειάζονται σε σχεδιαστές. Επίσης, από την τελευταία φορά που εξετάσαμε το Inkscape, προστέθηκε ένα σημαντικό νέο χαρακτηριστικό: Η δυνατότητα ανοίγματος αρχείων στην μορφή .ai του Illustrator. Αλλά ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε το PlayOnLinux, ένα script που μπορεί να σας επιτρέψει να εκτελέσετε το Creative Cloud στο Linux μέσω του Wine.
  1. LibreOffice (αντί του Office 365).
Windows
Το LibreOffice είναι μάλλον από τις καλύτερες εφαρμογές για Linux. Περιέχει πολλά χαρακτηριστικά που ενδέχεται να χρειάζεστε και είναι δωρεάν σε πολλές πλατφόρμες.
  1. Auto Text Expander για το Chrome (αντί του TextExpander).
Windows
Ενώ το TextExpander λειτουργεί παντού στα Mac ή στα Windows, δεν διαθέτει έκδοση για Linux. Μια λύση που μπορεί να είναι καλή σε διάφορες πλατφόρμες είναι το Auto Text Expander για το Chrome. Λειτουργεί μόνο στο Chrome, αλλά πρόκειται για ένα καλό βήμα.
  1. Dropbox.
Linux
Το Dropbox λειτουργεί κανονικά στα Linux, όμως περιορίζει τη δωρεάν λειτουργία του και πλέον λειτουργεί σε τρεις συσκευές. Αυτό περιορίζει τη χρησιμότητα λίγο, αλλά αν αγοράσετε την συνδρομή, θα έχετε ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία.
  1. Tinkercad (αντί του Fusion 360).
Linux
Το Fusion 360 είναι ένα πολύ πιο ικανό προϊόν από το Tinkercad. Αν χρειάζεστε πραγματικά το Fusion 360, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε ένα VirtualBox VM με τα Windows και να το εκτελέσετε με αυτόν τον τρόπο. Το Tinkercad, είναι ένα διασκεδαστικό και γρήγορο εργαλείο σχεδιασμού βασισμένο στον browser, από την Autodesk, το οποίο σας επιτρέπει να ξεκινάτε γρήγορα σχέδια με ελάχιστη δυσκολία.
  1. Cura (πρόγραμμα 3D εκτύπωσης)
Linux
Όταν προετοιμάζετε ένα αρχείο για 3D εκτύπωση, χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται slicer. Ένα από τα πιο δημοφιλή είναι το Cura. Το Cura λειτουργεί πολύ καλά σε Mac, Windows και Linux.
  1. Slack.
Linux
Όταν πρόκειται για τον συντονισμό των ομάδων, το Slack κατέχει τον επιχειρηματικό κόσμο. Έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία και στα Linux.
  1. Evernote.
Linux
Η Evernote δεν διαθέτει Linux client, αλλά η εταιρεία βελτιώνει τις web-based εφαρμογές.

About Freegr network

Από το Blogger.