freegr

Facebook «smart displays» Portal και Portal Mini αλλά και το Portal TV

Οι έξυπνες οθόνες της εταιρείας του Mark Zuckerberg βασίζονται στην ίδια αρχή που βασίζονται και οι ανταγωνιστικές προτάσεις των Amazon και Google, και έτσι χάρη στον ενσωματωμένο ψηφιακό βοηθό, είναι δυνατόν εφόσον το ζητήσετε, να δείχνου φωτογραφίες ή γεγονότα στο ημερολόγιο σας, να σας υπενθυμίζουν όσα έχετε προγραμματίσει να κάνετε, να αναπαραγάγουν βίντεο ή να σας ψυχαγωγούν μέσα από υπηρεσίες όπως το Spotify ή το Amazon Prime Video.
Οι προτάσεις του Facebook δεν ενσωματώνουν όμως μόνο τον ψηφιακό βοηθό που δημιούργησε η εταιρεία πίσω από το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο αλλά και την ψηφιακή βοηθό Alexa της Amazon. Με την έκφραση «Hey Portal» ενεργοποιείται ο ψηφιακός βοηθός του Facebook ενώ με «Alexa» ενεργοποιείται ο voice assistant της Amazon, που συνδέεται απευθείας με τους servers της Amazon και προσφέρει όλα όσα προσφέρει το Echo Show της εταιρείας του Jeff Bezos (χωρίς όμως τα δεδομένα ή οι όποιες αλληλεπιδράσεις να «περνούν» από τους διακομιστές του Facebook).   
new_portal_models.jpg.ae100b25ac0045abbc001ab2df7b11b8.jpg
Στην περίπτωση των συσκευών του Facebook τονίζεται η δυνατότητα πραγματοποίησης βιντεοκλήσεων μέσω των Messenger και WhatsApp, με τις κλήσεις να κρυπτογραφούνται στους διακομιστές του Facebook στην πρώτη περίπτωση και στην δεύτερη να κρυπτογραφούνται από άκρη-σε-άκρη. Κάθε συσκευή Portal διαθέτει μία ευρυγώνια smart camera καθώς και smart audio system που σας διατηρεί εντός «κάδρου» καθώς μετακινήστε στον χώρο που βρίσκεται και η συσκευή, που πραγματοποιεί ομαλό panning και zooming για να σας έχει πάντα σε πρώτο πλάνο ή και όποιον βρίσκεται στο δωμάτιο μαζί σας.
Το Facebook ανακοίνωσε τρεις νέες συσκευές, το Portal που έχει επανασχεδιαστεί, το Portal Mini καθώς και το Portal TV, το οποίο μπορεί να συνδεθεί σε οποιαδήποτε σύγχρονη τηλεόραση και ενσωματώνει κάμερα και πληκτρολόγιο. Οι τρεις συσκευές συμπληρώνουν την προϊοντική γκάμα του Facebook που περιλαμβάνει και τη μεγαλύτερη συσκευή Portal+.
432.thumb.jpg.6af59380f3c39e980232333f5ea09efb.jpg
Το Portal Mini διαθέτει 8 ιντσών οθόνη και στοιχίζει £129 στην Μ. Βρετανία ενώ το Portal με την οθόνη των 10 ιντσών στοιχίζει £169 (και των δύο οι οθόνες διαθέτουν ανάλυση 720p). Και οι δύο έξυπνες οθόνες έχουν φυσικό κλείστρο για τις κάμερες αλλά και δυνατότητα ηλεκτρικής απενεργοποίησης τόσο της κάμερας όσο και του μικροφώνου, ώστε το λογισμικό να μην έχει πρόσβαση στο hardware. Επιπλέον υποστηρίζουν 2.1 ήχο, με τα δύο ηχεία να βρίσκονται στην αριστερή και δεξιά πλευρά και το ηχείο για τα μπάσα να βρίσκεται στο πίσω μέρος. Το μεγαλύτερο Portal+ που κυκλοφόρησε πέρυσι στοιχίζει £269 και έχει οθόνη 15,6 ιντσών ανάλυσης 1080p.
Η συσκευή Portal TV συνδέεται απευθείας με την τηλεόραση του χρήστη μέσω HDMI μετατρέποντας την σε μία γιγαντιαία έξυπνη οθόνη και στοιχίζει £149. To Portal TV μπορεί επίσης να απεικονίζει βίντεο από το Facebook Watch την ώρα που μιλάτε σε κάποιον ώστε να βλέπετε το ίδιο περιεχόμενο ταυτόχρονα.

About Freegr network

Από το Blogger.