freegr

Surface Laptop 3: Επίσημο το νέο μοντέλο με οθόνη 15 ιντσών και USB-C

Μπορεί το Surface Laptop 2 να ήταν πρακτικά μια απλή αναβάθμιση του αρχικού μοντέλου, ωστόσο η Microsoft αλλάζει αρκετά τη συνταγή με το ολοκαίνουργιο Surface Laptop 3. Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια του ειδικού Surface event της, η εταιρία αποκάλυψε όλες τις νέες συσκευές που απαρτίζουν την Surface οικογένεια και μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και η τρίτη γενιά του Surface Laptop.
Αυτή τη φορά έχουμε δύο μοντέλα με οθόνες αφής 13.5 και 15 ιντσών αντίστοιχα. Το μικρότερο μοντέλο έρχεται εξοπλισμένο με τεσσάρων πυρήνων 10ης γενιάς Intel επεξεργαστή (Ice Lake αρχιτεκτονικής). Σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρίας, αυτό καθιστά τη συσκευή τρείς φορές γρηγορότερη από το MacBook Air. Από την άλλη, το μοντέλο των 15 ιντσών έρχεται με δύο επιλογές επεξεργαστή από την AMD. Έχουμε να κάνουμε με semi-custom επεξεργαστές που ονομάζονται “Ryzen Surface Edition” και σύμφωνα με τα λεγόμενα της Microsoft είναι οι γρηγορότεροι επεξεργαστές σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο laptop της ίδιας κατηγορίας. Η AMD έχει δώσει μάλιστα έμφαση στο κύκλωμα των ενσωματωμένων γραφικών και έτσι το Surface Laptop 3 έρχεται με Radeon RX Vega 11 GPU.
Στο σχεδιασμό τώρα, το χαρακτηριστικό Alcantara ύφασμα που υπήρχε στα παλιότερα Surface Laptop πλέον είναι μια από τις διαθέσιμες επιλογές, αφού υπάρχει και η επιλογή του σκέτου αλουμινένιου φινιρίσματος. Η Microsoft ισχυρίζεται πως μπορείτε να ανοίξετε την οθόνη με ένα δάχτυλο και γιαυτό δεν υπάρχει και κάποιο βοηθητικό βαθούλωμα, κρατώντας τον όλο σχεδιασμό μινιμαλιστικό. Αντίστοιχα δεν υπάρχουν πουθενά άνοιγμα για τα ηχεία, τα οποία για να αποδίδουν είναι τοποθετημένα κάτω από το πληκτρολόγιο. Επιπλέον, το trackpad έχει 20% μεγαλύτερη επιφάνεια, υπάρχει υποστήριξη ταχείας φόρτισης, USB-C και παραδοσιακή USB-A θύρα, αποσπώμενος SSD, ενώ η διάρκεια ζωής της μπαταριάς φτάνει μέχρι και τις 11.5 ώρες.
Το μοντέλο των 13.5 ινστών θα έχει τιμή που ξεκινά από τα $999, με το μεγαλύτερο μοντέλο των 15 ινστών να ξεκινά από τα $1,199. Η κυκλοφορία του είναι προγραμματισμένη για τις 22 Οκτωβρίου.

About Freegr network

Από το Blogger.