freegr

ΡΟΜΠΟΤ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΣΑΝ ΚΙΝΕΖΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΟΠΛΩΝ

Κινέζοι κατασκευαστές στρατιωτικού εξοπλισμού έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό την εμπορία επικίνδυνων αυτόνομων ρομπότ δολοφόνων. Οι αναφορές λένε ότι έχουν κυρίως πελάτες στη Μέση Ανατολή.
Τα ρομπότ δολοφόνοι και η ανάπτυξη τους
Αν και είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι αρκετές εταιρείες εργάζονται στην ανάπτυξη ρομπότ δολοφόνων, πλέον είναι βέβαιο ότι έχουμε εισέλθει στην εποχή των αυτόνομων επικίνδυνα οπλισμένων ρομπότ. Μία κινέζικη εταιρεία που ονομάζεται Ziyan, εμπορεύεται ενεργά το Blowfish A3. Πρόκειται για ένα αυτόνομο drone που μοιάζει με ελικόπτερο και είναι εξοπλισμένο με πολυβόλο και άλλα ισχυρά όπλα.
Μπορεί η Ziyan να έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό τη δραστηριότητα της στη Σαουδική Αραβία και στο Πακιστάν, αλλά η Κινέζικη κυβέρνηση είναι ήδη μία καταξιωμένη δύναμη στο εμπόριο των ρομπότ δολοφόνων.
Όπως τονίζει και ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Mark Esper, στο Defence One, η κινέζικη κυβέρνηση έχει ήδη εξάγει μερικά από τα πιο προηγμένα στρατιωτικά drones στη Μέση Ανατολή. Επιπλέον, αναφέρει ότι θα εξάγει και κάποια επόμενης γενιάς UAVs.
Εκτός των παραπάνω, ο Mark Esper σημείωσε ότι οι Κινέζοι κατασκευαστές όπλων πωλούν drones τα οποία μπορούν να είναι πλήρως αυτόνομα και να διεξάγουν με επιτυχία δολοφονικές επιθέσεις.
Ενώ πολλές χώρες υποστηρίζουν την απαγόρευση της χρήσης των πλήρως αυτόνομων όπλων, μεγάλοι στρατιωτικοί ηγέτες όπως η Ρωσία και η ΗΠΑ προσπαθούν να ολοκληρώσουν την ανάπτυξη των δικών τους ρομπότ δολοφόνων. Τέλος, αν όντως η Ziyan λέει αλήθεια για το Blowfish A3, τότε η Κίνα έχει ήδη ηγηθεί στη συγκεκριμένη αγορά.

About Freegr network

Από το Blogger.