cpu

Η Intel καθυστερεί λόγω μητρικών τον 10th Gen Core

Στη CES 2020 πηγές που μίλησαν με πολλούς motherboard vendors αναφέρουν πως η πλατφόρμα του Z490 είναι έτοιμη, όμως η Intel όχι.
Η σχετική φήμη προέρχεται από το Γερμανικό site ComputerBase που επικαλείται μερικούς motherboard vendors που συνάντησε στη φετινή CES 2020 λέγοντας πως οι Z490 μητρικές για τη νέα πλατφόρμα των Comet Lake-S είναι έτοιμες ενώ σε αυτή θα δούμε και τον νέο 10 πύρηνο 10900K που ετοιμάζει η εταιρία ο οποίος πιθανόν θα τοποθετείται στους Core i9 αφήνοντας έτσι τα οκταπύρηνα μοντέλα στους Core i7. Σύμφωνα με κάποιους κατασκευαστές μητρικών το συγκεκριμένο chip είναι και το πρόβλημα της Intel σε αυτή τη πλατφόρμα αφού η κατανάλωσή του ξεπερνάει τα 300W σε πολλές περιπτώσεις, κάτι λογικό όταν ακόμη και ο 9900K βρίσκεται κοντά σε αυτόν τον αριθμό σε stock ρυθμίσεις και με δύο λιγότερους πυρήνες, όμως είναι εκτός των ορίων που στοχεύει η Intel.
Το σχόλιο του ComputerBase αναφέρει αλλά δεν κατονομάζει τους κατασκευαστές μητρικών που βρίσκονται στην έκθεση και ρωτήθηκαν σχετικά με το θέμα ενώ η πλατφόρμα είναι μείζονος σημασίας για τους enthusiasts που έχουν βλέψεις να αναβαθμίσουν στο άμεσο μέλλον. Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται τα φημολογούμενα specs των επεξεργαστών όπως τα έχει καταγράψει το VideoCardz.

About Freegr network

Από το Blogger.