5G

Τα νέα της Qualcomm έχουν πρόσημο 5G

Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι το πρόσφατο συνέδριο Annual Snapdragon Tech Summit της Qualcomm ήταν γεμάτο με ενδιαφέρουσες ειδήσεις.
Η έμφαση από την Qualcomm δίδεται πλέον ανοιχτά στο 5G και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, άλλωστε, καθώς εκεί βρίσκεται το μέλλον της mobile δικτύωσης. Οι δύο νέοι επεξεργαστές για κινητά που ανακοίνωσε η εταιρεία είναι οι Snapdragon 765 και 865, με τον τελευταίο να αποτελεί την καρδιά που θα έχουν οι περισσότερες high end προτάσεις των κατασκευαστών που θα παρουσιαστούν στο άμεσο μέλλον. Πρόκειται για επεξεργαστές 5G, με τα κατάλληλα modems, προκειμένου να γίνεται πιο εύκολη η σύνδεση με τα αντίστοιχα δίκτυα.


Σε κάθε περίπτωση, εκτός από την ενσωματωμένη δυνατότητα δικτύωσης 5G, υπάρχουν και στοιχεία Τεχνητής Νοημοσύνης. Μαζί με αυτή, υπάρχει και η τεχνολογία Sonic Max, η οποία χρησιμοποιεί μεγαλύτερη επιφάνεια στην οθόνη για την αναγνώριση του δακτυλικού αποτυπώματος του ιδιοκτήτη του smartphone. Σύμφωνα με την Qualcomm, οι κατασκευαστές θα μπορούν να χρησιμοποιούν 17 φορές μεγαλύτερη επιφάνεια του κινητού για τέτοιες λειτουργίες.
Ένα άλλο εντυπωσιακό στοιχείο των νέων επεξεργαστών είναι οι κάμερες που θα μπορούν να υποστηρίζουν, αφού τα στοιχεία δείχνουν ότι οι νέες πλατφόρμες του Snapdragon θα μπορούν να λαμβάνουν και να επεξεργάζονται δεδομένα από αισθητήρες που μπορούν να φτάνουν έως και τα 200 Megapixel. Ήδη η Xiaomi έχει ανακοινώσει ότι τέτοιες θα είναι οι φωτογραφικές επιδόσεις του επερχόμενου Mi 10, το οποίο θα έρθει μέσα στο 2020 και θα φορά τον Snapdragon 865, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν σύντομα και άλλοι κατασκευαστές.

Δεν είναι τυχαίο, πάντως, που η Qualcomm σημειώνει πως τα χρόνια που έρχονται είναι εκείνα της κυριαρχίας του 5G, παρόλο που ενδέχεται να χρειαστεί χρόνος μέχρι να δούμε σε πληρότητα όλα τα οφέλη του. Η Qualcomm τονίζει ότι θέλει να είναι ένας από τους αρωγούς στην προσπάθεια εδραίωσης του 5G σε παγκόσμιο επίπεδο.

About Freegr network

Από το Blogger.