Τι κατήγγειλαν καταναλωτές στην ΕΕΤΤ το 2018

Της Τέτης Ηγουμενίδη

Πρωταγωνίστησε και πέρσι η αμφισβήτηση χρεώσεων σε λογαριασμούς στις γραπτές καταγγελίες που έγιναν στην ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) από καταναλωτές, σύμφωνα με την έκθεση πεπραγμένων του 2018 της Επιτροπής που παρέδωσε χθες ο πρόεδρός της καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο της Αρχής, Δρα Σπυρίδωνα Παντελή στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα.

Ειδικότερα πέρσι ο Τομέας Εξυπηρέτησης Καταναλωτών (ΤΕΚ) της ΕΕΤΤ διαχειρίστηκε συνολικά 11.863 γραπτά αιτήματα/καταγγελίες (έναντι 10.565 το 2017) από τα οποία 11.617 αφορούσαν σε θέματα τηλεφωνίας και Διαδικτύου και 246 σε ταχυδρομικές υπηρεσίες. Επίσης, ο ΤΕΚ διαχειρίστηκε σε ημερήσια βάση 80 περίπου τηλεφωνικά ερωτήματα / αιτήματα καταναλωτών.

Η πλειονότητα των γραπτών αιτημάτων/καταγγελιών για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες αφορούσε σε θέματα συνδυαστικής παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας, Διαδικτύου ή/και συνδρομητικής τηλεόρασης (45%). Έπονται οι καταγγελίες για την κινητή (18%) και τη σταθερή (16%) τηλεφωνία. Βασικότερο θέμα όλων των παραπάνω καταγγελιών 49,6% αποτέλεσε η αμφισβήτηση χρεώσεων σε λογαριασμούς (48% ήταν το 2017). Το 11,6% των καταγγελιών αφορούσε άρνηση/καθυστέρηση παροχής νέας σύνδεσης, 8,5% μη αποκατάσταση βλάβης και 15,6% αυθαίρετη ενεργοποίηση.

, , ,

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.