Υποτονική κίνηση παρά τα ωραία λόγια στην 21η Infosystem


Θεσσαλονίκη: Την ανάγκη οι ευρυζωνικές υπηρεσίες να βρεθούν στο επίκεντρο της καθημερινότητας του πολίτη, με τελικό στόχο την ανάπτυξη της «Κοινωνίας της Γνώσης» επισήμαναν οι ομιλητές στην τελευταία ενότητα του 13ου συνεδρίου Εφαρμογών Πληροφορικής, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 21ης έκθεσης INFOSYSTEM.
Για τα οφέλη των εφαρμογών της επιχειρηματικής και κλαδικής ευφυΐας στην ανάπτυξη των κλάδων της ελληνικής οικονομίας μίλησε ο ερευνητής της Ερευνητικής Μονάδας Αστικής και Περιφερειακής Καινοτομίας (URENIO), Ισίδωρος Πάσσας.Ο κ. Πάσσας εξήγησε ότι τα συστήματα στρατηγικής-επιχειρηματικής ευφυΐας βοηθούν τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν καλύτερα τους παράγοντες που επηρεάζουν την λειτουργία τους και τις επιχειρησιακές τους διαδικασίες- όπως οι πωλήσεις, η παραγωγή, οι εσωτερικές διαδικασίες- και να λαμβάνουν καλύτερα τεκμηριωμένες αποφάσεις. Από την πλευρά του, ο διευθυντής Marketing της Forthnet, Ανδρέας Σταυρόπουλος, ανέπτυξε τους προβληματισμούς του σχετικά με τη διείσδυση της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα, η οποία, όπως είπε, αν και παρουσιάζει καλούς ρυθμούς ανάπτυξης απέχει πολύ από το να βρεθεί στα επίπεδα των χωρών της ΕΕ. Αναφερόμενος στην ανάπτυξη, κατά τον τελευταίο χρόνο, ιδιόκτητων υποδομών από ιδιωτικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών, σημείωσε ότι «βρισκόμαστε σε βρεφικό στάδιο όσον αφορά τις διαδικασίες και το θεσμικό πλαίσιο που τις διέπει, και σε εφηβικό στάδιο όσον αφορά τη διείσδυση τους στο καταναλωτικό κοινό».
Ο κ.Σταυρόπουλος επισήμανε την ανάγκη πλήρους απελευθέρωσης της τηλεπικοινωνιακής αγοράς, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να διαμορφωθεί μία «broadband κουλτούρα», ώστε να συνδεθεί η ευρυζωνικότητα με την καθημερινότητα. Τις επενδύσεις της WIND στην ευρυζωνικότητα παρουσίασε ο διευθυντής Εταιρικών πωλήσεων της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας Βασίλης Βλαχογιάννης, ο οποίος τόνισε ότι ο νόμος που διέπει της τηλεπικοινωνίες παραμένει ανενεργός.Ο κ. Βλαχογιάννης ανέφερε ότι η εταιρία του επενδύει 150 εκατ. ευρώ το χρόνο στις υποδομές των δικτύων της. «Στην Ελλάδα υπάρχει ηλεκτρονικός αναλφαβητισμός»' ανέφερε στην εισήγησή του ο Διευθυντής Marketing της ICTV Hellas ΑΕ Σάκης Καζάκης. Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο, είπε, όπου έχουμε επενδύσει πάρα πολλά χρήματα για τις υποδομές και τώρα πρέπει να φέρουμε τις ευρυζωνικές υπηρεσίες μέσα στα σπίτια.

About Freegr network

1 Post a Comment:

baroufas είπε...

Η χειρότερη Infosystem που έχει γίνει ποτέ, κατά τη γνώμη μου. Φωτορεπορτάζ εδώ:
http://www.digitalnews.gr/dnforum/index.php?topic=11.0

Από το Blogger.