Με περισσότερους από 5.800 εκθέτες από 77 χώρες, η CeBIT θεωρείται η μεγαλύτερη έκθεση ειδών ψηφιακής τεχνολογίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Ομως, τα τελευταία 3 χρόνια, η έκθεση που πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο της γερμανικής πόλης του Ανόβερου είχε χάσει πολύ από την αίγλη της, καθώς τα νέα προϊόντα ήταν πολύ λίγα σε αριθμό και δύσκολα προκαλούσαν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης και των Ευρωπαίων καταναλωτών. Η φετινή έκθεση, η οποία άνοιξε τις πύλες της την περασμένη Τρίτη και ολοκληρώνεται αύριο, επιδιώκει να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα των προηγούμενων ετών και αυτός ήταν ο λόγος που τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, την οικοδέσποινα Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Δείγμα της πρόθεσης των διοργανωτών να συγκεντρώσουν τα φώτα της δημοσιότητας ήταν και το γεγονός ότι την κεντρική ομιλία απηύθυνε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Στιβ Μπάλμερ, ο οποίος εμφανίστηκε στο Ανόβερο έπειτα από απουσία 6 ετών.
Ο κ. Μπάλμερ ήταν εκείνος που έδωσε το στίγμα της φετινής έκθεσης: Προστασία του περιβάλλοντος με τη χρήση των υπολογιστών και της πληροφορικής και καταβολή κάθε δυνατής προσπάθειας προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας. Μάλιστα, ο επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας λογισμικού του κόσμου τόνισε ότι στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας μπορεί να συνεισφέρει και ο τομέας του λογισμικού πέραν από εκείνον του εξοπλισμού, φέρνοντας ως παράδειγμα ότι όταν τα Windows Vista βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής καταναλώνουν 33 φορές λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τα Windows ΧΡ. Το οικολογικό μήνυμα ήταν εμφανές στα περίπτερα όσων από τους μεγάλους κατασκευαστές αποφάσισαν να βρεθούν στη CeBIT, όπως για παράδειγμα η Asus και η Fujitsu Siemens, με την πρώτη να δείχνει έναν υπολογιστή που χρησιμοποιούσε... μπαμπού στο εξωτερικό του περίβλημα.
Στιβ Μπάλμερ Ερχεται η πέμπτη... επανάσταση
Την έλευση της πέμπτης «επανάστασης» της πληροφορικής προέβλεψε ο Στιβ Μπάλμερ κατά τη διάρκεια της ομιλίας. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft, στη συγκεκριμένη «επανάσταση» δύο θα είναι οι κυρίαρχες τάσεις. Η πρώτη ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις θα επιτρέψουν την παρουσίαση όλο και μικρότερων συσκευών με μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ. Η δεύτερη είναι η συνεχής επέκταση της χωρητικότητας των μέσων αποθήκευσης που χρησιμοποιούνται στα PC και γενικότερα σε κάθε είδους συσκευές. Αρθρο του Π. Παπαιωάνου στην 'ημερησία'.
Home / ειδήσεις /
Ιντερνετ /
Πληροφορική /
hardware /
microsoft /
pc
/ Η Πληροφορική ασπίδα για το Περιβάλλον!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
0 Post a Comment:
Δημοσίευση σχολίου