γραφειοκρατία

Οπτικές ίνες παντού φιλοδοξεί η Πολιτεία...

ΑΦΥΠΝΙΖΕΤΑΙ η ελληνική Πολιτεία παρά το χαμηλό Α.ΕΠ. που δαπανά για τις νέες τεχνολογίες και τις ανούσιες δηλώσεις όπου αυτή την φορά τις κατευθυντήριες γραμμές για την εγκατάσταση οπτικών ινών σε δύο εκατoμμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις έως το 2013 συζήτησαν την Τετάρτη ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών και ο υπουργός Οικονομίας. Το φιλόδοξο σχέδιο προκειμένου να υλοποιηθει θα απαιτηθεί αρκετή προετοιμασία και ελπίζουμε ότι αυτή την φορά δεν θα προυσιαστούν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις όπως στο απώτερο παρελθόν.
To έργο FTTH (Fiber to the Home) εντάσσεται στο πλαίσιο της «Ψηφιακής Στρατηγικής 2006- 2013» και βελτιώνει σημαντικά τα ευρυζωνικά δίκτυα που έχουν ήδη αναπτυχθεί. Το έργο θα υλοποιηθεί μέσω Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
Οι οπτικές ίνες θα προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε σχέση με τις σημερινές συνδέσεις DSL. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών του υπουργείου Μεταφορών Γιώργος Αναστασόπουλος και ο Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομίας Βασίλης Ασημακόπουλος.

About Freegr network

Από το Blogger.