διάστημα

Παγκόσμια επικοινωνία Ελλήνων για το διάστημα!

Στο επίκεντρο της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας που ασχολείται με το Διάστημα και τις εξελίξεις των διαστημικών ταξιδιών, θα βρεθεί η Ελλάδα τις επόμενες ημέρες.
Η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Νέων για το Διάστημα με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων διοργανώνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας στις 17,18 και 19 Απριλίου στο ξενοδοχείο Hilton. Η διοργάνωση αυτή σύμφωνα με την 'Ημερησία' αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα επιστημονικά γεγονότα καθώς θα συμμετάσχουν 1.000 σύνεδροι και αντιπροσωπίες από 40 χώρες-μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Παράλληλα θα παραβρεθούν και καταξιωμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα συμβάλουν με τις γνώσεις και το κύρος τους στην επιτυχία της εκδήλωσης.
Σκοπός της συνδιάσκεψης είναι η ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και το ευρύ κοινό να ενημερωθούν για τις νέες διεθνείς εξελίξεις των Διαστημικών Επιστημών στην έρευνα, τις εφαρμογές της στην ανθρώπινη δραστηριότητα αλλά και τη στρατηγική για την εξερεύνηση του Διαστήματος τα επόμενα χρόνια. Στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης θα προταθούν νέες καινοτομίες προσέγγισης στη διδασκαλία της Διαστημικής σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Σε συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε μίλησαν ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας, καθηγητής και ακαδημαϊκός Δ. Νανόπουλος, ο διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Αθηνών Δ. Σιμόπουλος και ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Κ. Νάκης.

About Freegr network

Από το Blogger.