Atom

Κινητό θαύμα με Centrino Atom!

Η Sharp τελικά ήταν η πρώτη εταιρία που θα παρουσιάσει φορητό υπολογιστή βασισμένο στην πλατφόρμα Centrino Atom της Intel με λειτουργικό Windows Vista. Το Willcom D4 θα κυκλοφορήσει γύρω στον Ιούνιο με κόστος περίπου 900 δολάρια, άρα αρκετά ακριβότερο από το αναμενόμενο. Το Willcom D4 είναι απίστευτα μικρό με μήκος 190mm, πλάτος 84 mm, πάχος 25.9 χιλιοστά ενώ το βάρος του δεν θα ξεπερνάει τα 470 γραμμάρια. Θα ενσωματώμνει επεξεργαστή Atom 1.33GHz, οθόνη 5 ιντσών, 1GB μνήμης RAM και 40GB σκληρό δίσκο. Επίσης θα διαθέτει υποστήριξη για Willcom PHS (Personal Handyphone System) δίκτυο δεδομένων, Wi-Fi και Bluetooth, είσοδο για microSD κάρτα, WANSEGU Digital TV Tuner και 2Megapixels camera.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι και άλλες εταιρίες έχουν ανακοινώσει την κυκλοφορία αντίστοιχων φορητών βασισμένων στην ίδια πλατφόρμα άλλα η Sharp είναι η πρώτη που ανακοίνωσε επίσημη ημερομηνία διάθεσης.
Intel Atom θα είναι η ονομασία της νέας οικογένειας επεξεργαστών χαμηλής κατανάλωσης της Intel, σχεδιασμένη ειδικά για κινητές συσκευές Internet, αλλά και για μια νέα κατηγορία πλούσιων και χαμηλού κόστους υπολογιστών που έχουν ως επίκεντρο τη χρήση του Internet (Internet-centric).

About Freegr network

Από το Blogger.