έγκλημα

Δεκάδες συλλήψεις από εξάρθρωση κυκλώματος παιδόφιλων!

Κύκλωμα παιδόφιλων που διακινούσε πολύ σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο, εξαρθρώθηκε από τις υπηρεσίες δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, Αττικής και Θεσσαλονίκης, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας μετά από επιχείρηση που διήρκεσε περίπου τρεις μήνες. Η αστυνομία έχει ήδη σχηματίσει δικογραφία σε βάρος 24 Ελλήνων από τους οποίους οι 11 συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας αρχιμανδρίτης, που ιερουργεί σε πόλη της Πελοποννήσου και ο οποίος συνελήφθη στην Αττική. Οι έρευνες των ελληνικών διωκτικών αρχών ξεκίνησαν έπειτα από έγγραφο της Μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου, που έφτασε μέσω Ιντερπόλ με το οποίο οι βρετανικές αρχές ενημέρωναν ότι ύστερα από παγκόσμια έρευνά τους στο διαδίκτυο για διακίνηση πώληση και αγορά υλικού παιδικής πορνογραφίας εντόπισαν πάνω από 200 ιστοσελίδες για VIP μέλη μέσω των οποίων γινόταν αγοραπωλησία υλικού που αφορούσε στη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.
Παράλληλα με την έναρξη της έρευνας από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, οι εισαγγελικές αρχές έδωσαν το πράσινο φως για την άρση απορρήτου και διαπιστώθηκε ότι στο συγκεκριμένο κύκλωμα εμπλέκονταν 137 ηλεκτρονικά ίχνη Ελλήνων χρηστών του ίντερνετ. Οι χρήστες διακινούσαν στο διαδίκτυο πολύ σκληρό παιδικό πορνό, στο οποίο απεικονίζονταν μεταξύ άλλων πολύ μικρά παιδιά ηλικίας από έξι μηνών και πάνω δεμένα στους αγκώνες, σε σεξουαλική δραστηριότητα με ανηλίκους.Οι Έλληνες χρήστες, όπως προκύπτει από την έρευνα, είχαν αγοράσει ή επιχείρησαν να αγοράσουν πρόσβαση και δικαίωμα μέλους στις VIP ιστοσελίδες, πληρώνοντας με πιστωτικές κάρτες 79,85 δολάρια για χρονική περίοδο τουλάχιστον 30 ημερών. Οι περιοχές από τις οποίες γινόταν η διακίνηση της παιδικής πορνογραφίας ήταν: στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη, στη Μυτιλήνη, στην Πάτρα, στη Μύκονο, στην Ορεστιάδα και στην Πρέβεζα. Η αστυνομία έχει συνολικά κατασχέσει 28 σκληρούς δίσκους ηλεκτρονικού υπολογιστή, οκτώ φορητούς υπολογιστές και μεγάλο αριθμό DVD συνολικής χωρητικότητας 28.000 GB, που περιείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας.

About Freegr network

1 Post a Comment:

grmaster είπε...

gamo to spiti tous, exi gemisi i ellada arostous. Afti i eklisia skata ta exi kani ola anarotieme giati iparxi kosmos pou pigeni akoma. I sapila tous den exi oria.

Από το Blogger.