ειδήσεις

Παγκόσμια ασπίδα για safe internet...

ΜΕΓΑΛΕΣ εταιρείες θέλουν να εγγυηθούν την λειτουργικότητα ενός ασφαλέστερου Internet στο εγγύς μέλλον. Ουσιαστικά φέτος η Google, η Comcast και η Microsoft θέτοην τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου συστήματος προειδοποίησης, με στόχο τη μείωση της εξάπλωσης των κακόβουλων λογισμικών.
Αρχικά η Google έχει προβεί σε τροποποίηση στις υπηρεσίες του Gmail: Όταν το Gmail (μέσω ανάλυσης της IP διεύθυνσης) ανιχνεύσει ότι η πρόσβαση σ’ ένα λογαριασμό αποκτάται από μια χώρα – όπως λόγου χάρη από την Κίνα – που βρίσκεται μακριά απο το χρήστη, τότε η υπηρεσία στέλνει στο χρήστη προειδοποίηση όταν συνδεθεί από την κανονική του τοποθεσία. Ο χρήστης βλέπει ένα κόκκινο banner που θα γράφει: «Προσοχή: Πιστεύουμε ότι ο λογαριασμός σας προσπελάστηκε πρόσφατα από: Κίνα» και θα ακολουθεί και η IP διεύθυνση. Ένα ακόμα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση είναι εκείνο που έκανε η υπηρεσία Constant Guard της Comcast (ένας από τους πιο ενημερωμένους ISP του κόσμου). Σε περίπτωση που η υπηρεσία εντοπίσει κάποια κακόβουλη δραστηριότητα τύπου “bot” σε υπολογιστή κάποιου πελάτη (για παράδειγμα, ύπαρξη μεγάλου αριθμού συνδέσεων από ένα μεγάλο εύρος IP διευθύνσεων, ο πελάτης να μπαίνει σε λίστα αναφορών για αντι-bot από υπηρεσίες κατά των κακόβουλων λογισμικών), η Comcast θα ειδοποιήσει τον πελάτη της για την πιθανή εκμετάλλευση του υπολογιστή του από bot.
Το 2009 η Comcast ξεκίνησε να στέλνει emails για να ειδοποιεί τους πελάτες της. Τώρα, η εταιρία θα προσπαθήσει να επιβάλει μια προειδοποίηση που θα εμφανίζεται στη μέση της οθόνης του χρήστη στον περιηγητή διαδικτύου του, ώστε η αντιμετώπιση να είναι άμεση.
Η Microsoft στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας με όνομα End-to-End Trust initiative, προτείνει οι καταναλωτές, οι επιχειρήσεις και οι ISPs να ενεργούν ακόμα πιο δυναμικά. Η εταιρία θα ήθελε να δει τους μολυσμένους υπολογιστές να τίθενται εκτός του Διαδικτύου, έως ότου εξυγιανθούν. Οι παραπάνω λύσεις θεωρούνται ότι θα έχουν σοβαρές δυσκολίες στην εφαρμογή τους. Όμως σίγουρα θα βοηθήσουν τους χρήστες σε παγκόσμιο επίπεδο να πλοηγούνται σε ένα ασφαλέστερο Διαδίκτυο.

About Freegr network

1 Post a Comment:

George Bafaloukas είπε...

Eidate tin patenta tis apple gia ta "vromika" sms??? akomi kai tis poniries tha mas kopsoun

diskball apo

www.nightandday.gr

Από το Blogger.