ειδήσεις

48% των οδηγών μεταξύ 18 και 29 χρονών έχουν ίντερνετ ενώ οδηγούν

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η ασφαλιστική εταιρία State Farm στις ΗΠΑ, μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες αυτοκινήτων σε ΗΠΑ και Καναδά, έδειξε πως το ποσοστό των οδηγών οι οποίοι οδηγούν και ταυτόχρονα χρησιμοποιούν το κινητό τους για να ασχοληθούν με το internet, έχει αυξητική τάση.  Φέτος είναι η 4η χρονιά που διεξάγει η State Farm την έρευνα και σε αυτή πήραν μέρος μέσω διαδικτύου 1.000 άτομα τα οποία ήταν άνω των 18 χρονών, είχαν άδεια οδήγησης, δηλώσαν ότι οδηγούν από 1 έως 80 ώρες εβδομαδιαίως και πως διαθέτουν κινητό τηλέφωνο το οποίο επιτρέπει την πρόσβαση στο διαδίκτυο. Όπως ήταν αναμενόμενο οι μικρότερες ηλικίες συνηθίζουν περισσότερο να οδηγούν απερίσκεπτα, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα το κινητό τους για να ελέγξουν τα e-mails τους, να ανανεώσουν το status τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γενικά να συνδέονται στο internet. Mερικά ενδιαφέρουσα στοιχεία σύμφωνα με την έρευνα είναι τα εξής:

Για τις ηλικίες 18-29:

  • Το ποσοστό που δήλωσε ότι μπαίνει στο internet ενώ οδηγεί αυξήθηκε στο 48% από το 29% που ήταν το 2009.
  • Το ποσοστό που δήλωσε ότι διαβάζει νέα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυξήθηκε από το 21% που ήταν το 2009 σε 36%.
  • Το ποσοστό που δήλωσε ότι ανανεώνει το προφίλ του ενώ οδηγεί είχε αύξηση από το 20% το 2009 σε 30%
  • Το ποσοστό που δήλωσε ότι συνδέεται στο διαδίκτυο για να ελέγξει τα e-mails του αυξήθηκε στο 43% από το 32% που ήταν το 2009.


Για όλους τους οδηγούς ανεξαρτήτου ηλικίας:

  • Αυξήθηκαν οι κάτοχοι κινητών smartphones ενώ όσο αυξάνεται η ηλικία του οδηγού τόσο μειώνεται και η ταυτόχρονη ενασχόληση με το internet.
  • Γενικά αυξήθηκαν τα άτομα που δήλωσαν ότι μπαίνουν στο διαδίκτυο ενώ οδηγούν από 13% το 2009 σε 21%.
  • Τα άτομα που διαβάζουν νέα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ οδηγούν αυξήθηκαν σε ποσοστό 21% από 13% που ήταν το 2009.
  • Το ποσοστό των οδηγών που δήλωσαν ότι ανανεώνουν το προφίλ τους ενώ οδηγούν αυξήθηκε από 9% που ήταν το 2009 σε 13%

About Freegr network

Από το Blogger.