ειδήσεις

H E.E. αναιρεί το geoblocking!

H Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά από δημοφιλείς υπηρεσίες όπως είναι το Spotify και το iTunes να μη θέτουν γεωγραφικούς περιορισμούς στους χρήστες τους. Πολλές online υπηρεσίες όπως είναι τα Spotify και το iTunes, καθώς και άλλες θέτουν κάποιους συγκεκριμένους γεωγραφικούς περιορισμούς στους χρήστες τους, με αποτέλεσμα να μην προβάλλεται το ίδιο περιεχόμενο ανάλογα με την τοποθεσία από την οποία έχει πρόσβαση ο χρήστης.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να δημιουργήσει μία κοινή ψηφιακή αγορά στα 28 κράτη – μέλη της και ζητά τη νομοθετική θέσπιση της, μετά από τις απαραίτητες ρυθμίσεις στο Δίκαιο όλων των κρατών – μελών. Υπηρεσίες και sites ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως είναι το Spotify, η Amazon και το eBay θα πρέπει να άρουν από την πλευρά τους, όλους τους σχετικούς γεωγραφικούς περιορισμούς, προσφέροντας στους Ευρωπαίους πολίτες όλα όσα προσφέρουν και στους επισκέπτες τους από τις ΗΠΑ και άλλες περιοχές του πλανήτη.
Ο υπό διαμόρφωση νόμος της Ε.Ε. θα αφορά σε βιβλία, μουσική, παιχνίδια, λογισμικό και άλλα προϊόντα, ενώ οι καταναλωτές εκτιμάται ότι θα ωφεληθούν από μειώσεις στις τιμές και άλλες προσφορές. Θα είναι εφικτό, για παράδειγμα, να αγοράζει ο Ευρωπαίος καταναλωτής από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που σήμερα δεν αποστέλει προϊόντα στην γεωγραφική του τοποθεσία, αλλά θα πρέπει να ρυθμίζει ο ίδιος τα της διαδικασίας της αποστολής των προϊόντων του.

About Freegr network

Από το Blogger.